Kviečia startuolius pradėti kurti savo verslą | Kas vyksta Kaune

Kviečia startuolius pradėti kurti savo verslą

KTU nuotr.

Kaip gimsta nauji verslai? Ar reikia turėti verslumo gyslelę, o gal užtenka pasiūlyti rinkai kažką unikalaus? Šie klausimai kankina daugelį jaunų žmonių, kurie nori realizuoti savo idėją, bet bijo arba nežino nuo ko pradėti. Naujasis KTU „Startup Space“ vadovas Donatas Smailys kviečia atsakymų ieškoti Kauno technologijos universitete (KTU) veikiančiame startuolių inkubatoriuje.

KTU „Startup Space“ – tai erdvė, kur kiekvienas jaunas žmogus gali ateiti su drąsiausiomis idėjomis ir kartu su suburta komanda jas paversti realiais produktais ar paslaugomis.

„Tikiu, kad žmogus gali tapti bet kuo, jeigu to sieks atkakliai, nuoširdžiai ir svarbiausia – tikėdamas tuo, ką daro. Motyvacija, atkaklumas ir gera nuotaika yra visko variklis“, – mintimis dalijosi D. Smailys.

Gruodžio mėnesį „KTU Startup Space“ komanda pradėjo aktyvius susitikimus su studentais, kurių metu pristato galimybes realizuoti savo idėjas ir kurti verslą.

„Studentams pabrėžiu, kad mes siūlome virtuvę jų idėjų receptams. „KTU Startup Space“ durys atviros visiems, turintiems inovatyvių idėjų, trokštantiems kurti, pradėti savo verslą. Prisijungusiems suteiksime žinių, patirties, patarimų, galimybę naudotis mūsų patalpomis, padėsime investicijų ir įvairių atsakymų paieškose“, – sakė D. Smailys.

Praėjusiais metais „KTU Startup Space“ padėjo įsitvirtinti 13-ai naujų startuolių, kurių idėjos stebino savo išmanumu ir praktiškumu: „Sėkmės istorijų turime daug, vien atėjimas pas mus su idėja jau yra sėkmės istorija. Tai rodo, kad žmogus mokosi, domisi ir ieško savirealizacijos galimybių.“

D. Smailį ypatingai įkvėpė jaunojo antreprenerio Povilo Sidaravičiaus idėja „Breathcount“: „Vaikinas serga astma ir puikiai suvokia ligos pasekmes bei galimas grėsmes. Jo kuriamas inovatyvus įrenginys astmos prevencijai nustato plaučių būklę ir pagal tai įspėja vartotoją apie galimą astmos priepuolį.“

Vadovo teigimu, KTU „Startup Space“ skatina skirtingų idėjų plėtojimą – svarbu, kad tai būtų unikalu ir inovatyvu. Jo nestebina, jog šiuo metu tarp sėkmingų startuolių yra žaidimų, muzikos instrumentų ar net baldų kūrėjai.

„Idėjų įvairovė – plati. Visgi, susitikimuose studentai vengia išsamiai kalbėti apie savo idėjas – detaliau jas aptariame asmeninių susitikimų metu. Džiugu, kad įvairių verslo idėjų sulaukiame ir iš moksleivių“, – teigė D. Smailys.

Šiuo metu KTU „Startup Space“ siūlo platų paslaugų spektrą: nuo privačių konsultacijų, steigiant įmonę ir kuriant vartotojams patrauklų prekės ženklą, iki patalpų, kuriose gali dirbti komanda. Startuolių inkubatorius taip pat prisideda prie investicijų paieškos.

Jeigu vis dar kyla klausimas, nuo ko pradėti, KTU „Startup Space“ vadovas D. Smailys turi aiškų atsakymą: „Kviečiame atvykti į Studentų gatvę 67 ir prisijungti prie KTU „Startup Space“ veiklos, pasidalinant savo verslo idėja su mūsų komanda. Mes, savo ruoštu, stengsimės suteikti įvairiapusę pagalbą.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA