Dešiniajame Neries krante išdygs Piliamiesčio kvartalas (vizualizacijos) | Kas vyksta Kaune

Dešiniajame Neries krante išdygs Piliamiesčio kvartalas (vizualizacijos)

Organizatorių nuotr.

Per artimiausius penkerius metus dešinysis Neries upės krantas Kaune, priešais Kauno pilį, pasikeis neatpažįstamai. Jame iškils naujas Piliamiesčio kvartalas su gyvenamaisiais namais, biurų pastatais bei patalpomis verslui. Prie upės bus nutiesti pasivaikščiojimo takai bei įrengta poilsio aikštelė naujųjų namų gyventojams, kauniečiams bei miesto svečiams.

Piliamiesčio urbanistinį projektą vykdanti „YIT Kausta“ čia ketina pastatyti apie 400 butų. Pirmame statybų etape 1,5 mln. Eur bendrovė skirs vien viešųjų erdvių bei infrastruktūros įrengimui.

Nauji pastatai jau kitais metais

Iki kitų metų pabaigos Piliamiesčio teritorijoje iškils du 4 ir 6 aukštų gyvenamieji namai. Aukštesniajame name bus įrengta trisdešimt 36–78 kv. m ploto butų, keturių aukštų name – trisdešimt du 40–70 kv. m ploto butai. Norintiems įsigyti didesnius butus, bus pasiūlyta galimybė juos jungti. Viso teritorijoje planuojama statyti 11 daugiabučių gyvenamųjų namų bei daugiafunkcį centrą su gyvenamosiomis ir biurų patalpomis. Skaičiuojama, kad naujai kuriamoje 3,43 ha ploto teritorijoje galės įsikurti per 1000 gyventojų.

Pasak „YIT Kausta“ generalinio direktoriaus Kęstučio Vanago, projekto vieta yra unikali Kauno senamiesčio dalis, kuri miesto gyventojus domino visais laikais, tačiau drąsos čia plėtoti gyvenamuosius projektus pakako ne visiems.

„Viliamės, kad Piliamiesčio pavyzdys suteiks postūmį kitiems krantinės tvarkymo darbams ir naujiems projektams, – teigė bendrovės vadovas. – Tai viena gražiausių vietų Kaune, tad tikime, kad joje bus gera ne tik jos gyventojams, bet ir visiems kauniečiams. Projektą vykdome vedini vizijos, kad miestiečiai turi gyventi geriausiose vietose, o arti centro esančios erdvės turi būti sutvarkytos ir pritaikytos gyventojų poreikiams. Piliamiestis atvers senamiesčio panoramas ir suteiks galimybę jomis grožėtis“. Anot jo, projekto vieta įkvėpė ir pavadinimą. Istoriškai teritorija aplink pilį buvo vadinama Piliamiesčiu.

Vystoma infrastruktūra

Krantinėje bus nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai, o dalis terasinio apsauginio pylimo bus suformuota kaip amfiteatras, kuriame bus galima prisėsti atsipūsti, pasigrožėti Neries bei senamiesčio panorama, susitikti su bičiuliais. Gyvenamųjų namų kvartalo viduryje išsaugotas senasis pušynas sukurs jaukią erdvę bendravimui su kaimynais.

Namai suprojektuoti taip, kad darniai įsilietų į miesto panoramą. Arčiau upės bus statomi įmantrios architektūros šešių aukštų gyvenamieji namai, kurių fasadus puoš vokiškos keraminės plokštės. Jaukumo suteiks namus supančios žaliosios poilsio zonos, vaikų žaidimų aikštelės bei gėlynai. Pirmųjų aukštų gyventojai turės įrengtas terasas, įsikūrę aukštesniuose aukštuose – erdvius balkonus. Visuose namuose bus įrengti liftai, kurie kels ir iš požeminių automobilių stovėjimo aikštelių. Gyventojų komfortui, daugelyje Piliamiesčio namų bus įrengta rekuperacinė vėdinimo sistema, užtikrinanti gaivų orą patalpose.

Piliamiestis – pirmasis būsto projektas, statomas ant upės kranto Kaune, tad pasiruošimas jam užtruko net trejus metus.

Paruošiamieji statybų darbai buvo pradėti dar gegužę. Pakloti inžineriniai tinklai, įrengta būsimo įvažiavimo į kvartalą kelio konstrukcija, baigiamas įrengti pylimas, užtikrinantis apsaugą nuo galimų upės užliejimų.

Baigus statybos darbus „YIT Kausta“ iniciatyva ir lėšomis įrengtas pylimas bus perduotas Kauno miesto savivaldybei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA