Iš trijų naujojo tilto vardų liko išrinkti tą vienintelį | Kas vyksta Kaune

Iš trijų naujojo tilto vardų liko išrinkti tą vienintelį

E. Radzevičiūtės nuotr.

Prieš mėnesį Kaune atidarytam Panemunę ir Šančius jungiančiam tiltui pavadinimą išrinks kauniečiai. Lapkričio pabaigoje kauniečiai pateikė daugiau nei šimtą pasiūlymų, kaip galėtų būti pavadintas naujasis tiltas. Iš visų variantų buvo atrinkti trys populiariausi.

Naujojoje Kauno miesto savivaldybės interneto svetainėje paskelbtoje apklausoje galima rinktis iš trijų tilto pavadinimo variantų – Panemunės, Antano Smetonos ir Jono Basanavičiaus. Būtent šie trys pavadinimai buvo populiariausi iš daugiau nei šimto kauniečių atsiųstų pasiūlymų.

„Iki šiol tiltų pavadinimus sugalvodavo ekspertai, tada juos patvirtindavo miesto taryba. Mes nusprendėme į pavadinimo sugalvojimo procesą įtraukti visus kauniečius“, – teigė Kauno miesto tarybos narys, Pavadinimų suteikimo ir atminimo įamžinimo darbo grupės atstovas Donatas Večerskis.

Apklausa, kurią galima rasti čia, veiks iki kitos savaitės pabaigos, gruodžio 13-osios vakaro.

„Iš pradžių planavome balsavimui pateikti penkis populiariausius ir geriausius kauniečių pasiūlytus variantus. Bet tarp kauniečių siūlymų dažniausiai buvo minimi būtent šie trys pavadinimo variantai, kuriuos ir pateikėme balsavimui“, – aiškino D. Večerskis.

„Apklausoje vienam interneto vartotojui galima balsuoti tik kartą. Žmogui pasirinkus tilto pavadinimo variantą, į duomenų bazę įrašomas balsavusiojo IP adresas. Atidarius puslapį kitą kartą, sistema tikrina vartotojo IP adresą ir jei toks jau egzistuoja, vartotojui nebeleidžiama balsuoti dar kartą“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Informacinių technologijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Paulius Jakštas.

2008 metais Aleksotą ir miesto centrą jungiančiam tiltui per Nemuną buvo suteiktas Vytauto Didžiojo vardas. Tuo tarpu Vilijampolę ir centrą jungiantis tiltas per Nerį tais pačiais metais buvo pavadintas Petro Vileišio vardu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA