Teismas areštavo 9 mln. eurų R. Stonio turto | Kas vyksta Kaune

Teismas areštavo 9 mln. eurų R. Stonio turto

BNS 2015/12/03 17:25

Teismas areštavo 9,026 mln. eurų vertės dujų prekybos bendrovės „Dujotekana“ ir Kauno termofikacijos elektrinės savininko Rimando Stonio turto.

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį patenkino dviejų įmonės akcininkų Piotro Vojeikos ir Vladimiro Orechovo, kuris ya buvęs įmonės vadovas, prašymus pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones.

Teismas nusprendė, kad pirmiausiai turėtų būti areštuojamas R.Stonio nekilnojamasis ar kilnojamasis turtas, o jo nesant ar esant nepakankamai – turtinės teisės ir piniginės lėšos.

Vilniaus apygardos teismas birželio pradžioje buvo atmetęs prašymą areštuoti R.Stonio turtą.

Su Šveicarijoje gyvenančiu R.Stoniu BNS susisiekti nepavyko.

P.Vojeika ir V.Orechovas teismo prašo išreikalauti iš R.Stonio 2012 metais įmonės jam suteiktą paskolą bei nuo to laiko susikaupusias palūkanas bei delspinigius. 2014 metų pabaigoje ši suma siekė 7,655 mln. eurų, nurodoma „Dujotekanos“ 2014 metų veiklos ataskaitoje.

7,24 mln. eurų paskola R.Stoniui suteikta 2012 metų gruodį. Netrukus po to – 2013 metų kovą JAV registruota R.Stonio bendrovė „Clement Power Venture“ iš Rusijos koncerno „Gazprom“ už daugiau nei 29 mln. eurų įsigijo KTE. Paskola turėjo būti grąžinta šių metų kovo 31 dieną.

Tikėtina, kad paskola turėjo būti skirta pasenusios ir ES aplinkosaugos standartų neatitinkančios termofikacijos elektrinės rekonstrukcijai. KTE lapkričio pabaigoje Kinijoje pasirašė bendradarbiavimo sutartį su „Beijing Energy Investment Holding“, pagal kurią kinų bendrovė ketina investuoti į technologijas, o KTE įgyvendins kogeneracinės jėgainės statybos projektą.

Gegužės pabaigoje vykusiame „Dujotekanos“ akcininkų susirinkime buvo pakeista įmonės valdyba ir jos pirmininkas. Naujoji valdyba iš įmonės prezidento pareigų atleido V.Orechovą ir vietoj jo paskyrė žiniasklaidos su R.Stoniu siejamą buvusį Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotoją Saulių Trečekauską.

R.Stonys valdo 72,7 proc. „Dujotekanos“ akcijų, P.Vojeika – 21,6 proc., V.Orechovas – 3,2 proc., dar 2,5 proc. priklauso Rimai Stonienei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA