Dėl keičiamos eismo tvarkos Jonavos gatvėje, į pigaus kuro degalinę bus sudėtingiau įvažiuoti | Kas vyksta Kaune

Dėl keičiamos eismo tvarkos Jonavos gatvėje, į pigaus kuro degalinę bus sudėtingiau įvažiuoti

R. Tenio nuotr.

Eismo komisija pritarė Jonavos gatvėje naikinti kairįjį posūkį, kuris veda į pigaus kuro degalinę. Norintys į ją patekti, galės tik apsisukę. Taip bus sumažinti kamščiai, kurie susidaro dėl sukančiųjų į kairę.

Kairieji posūkiai bus uždrausti Jonavos gatvės atkarpoje nuo Šiaurės prospekto iki Islandijos plento. Ištisinė linija atsiras ir prie „Jozita“ degalinės, kurią kauniečiai ypač pamėgo, mat čia pigiausias kuras visame mieste.

„Rytinio ir vakarinio piko metu yra didelė problema. Tad jei leistume kelias valandas važiuoti, tai neveiks, nes nuolat turės stovėti policijos pareigūnai ir stebėti. Be to, tam kad tokie pakeitimai būtų efektyvūs, būtina užbrėžti ištisines linijas“, – komentavo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Sukantys į degalinę pridaro problemų

Eismo saugumo komisijos nariai įsitikinę, jog didelį chaosą sudaro Jonavos gatvėje stovinti „Jozita” kolonėlė, kurią kauniečiai pamėgo dėl žemų kuro kainų. Šioje vietoje įskaitinių eismo įvykių nebuvo, tačiau techninių įvykęs ne vienas.

Neatmetama, jog degalinės atstovai dėl tokio Eismo komisijos sprendimo tikrai neapsidžiaugs. Tuo tarpu eismo specialistai tikina, kad vairuotojai gali pasirinkti degalinę pagal savo važiavimo kryptį, o jei yra noras važiuoti būtent pigių degalų, teks toliau, už sankryžos apsisukti. Komisijos nariai sutinka, kad reikia pirmiausiai atsižvelgti į saugumą, o ne į komercinio objekto užgaidas.

„Yra dar ir kita problema. Žmonės, laukiantys eilėje, išlenda į gatvę, tad būtų per drastiška jiems riboti pačia eilę į kolonėlę. Šiandien ši degalinė ir taip turi tiek klientų, kad vienas jei neapsisuks, tai tik šiek tiek sutrumpės eilė. Pavieniai automobiliai, apsisukę už sankryžos, sukels mažiau nepatogumų nei dabar, kai grūdasi per visą srautą“, – komentavo P. Keras.

Nauja tvarka įsigalios po sankryžos rekonstrukcijos

Dar šiais metais turėtų būti išplatinta sankryža, kuri yra ties Eigulių kapinėmis. Tuomet bus atskira juosta tiems, kurie suka į dešinę. Už šviesoforo nebus galimybės persirikiuoti, tad liks viena juosta keliaujantiems link PLC „Mega“ ir kita – važiuojantiems į Kleboniškį. Tai bus išvengta įvairių automobilių užkišimų po viaduku.

Atvažiuojant nuo Kleboniškio, dabar leidžiama viena juosta atvažiuoti tiesiai, kita – sukti į kairę. Šiuo metu padidėjęs srautas, todėl siūloma leisti iš abiejų leisti važiuoti tiesiai ir iš antrosios – sukti ir į kairę.

Kairieji posūkiai Jonavos gatvėje bus panaikinti tuomet, kai bus praplatinta sankryža. Taip bus padidintas sankryžos pralaidumas, o vairuotojai galės saugiai apsisukti už sankryžos. Į kairę vairuotojai negalės sukti ištisą parą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA