Vyras, melagingai pranešęs apie sprogmenis, taip „linksiminasi“ ne pirmą kartą | Kas vyksta Kaune

Vyras, melagingai pranešęs apie sprogmenis, taip „linksiminasi“ ne pirmą kartą

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariate (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno m. Žaliakalnio PK) atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 285 str. 2 d. (dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę).

Lapkričio 26 d. 20.48 min., į BPC paskambinęs pilietis, pranešė, kad turi garso įrašą, kuriame, pasak jo, skamba grasinimai užnuodyti dujomis ir susprogdinti prekybos centrą „Akropolis“. Po intensyvių paieškos, lapkričio 27 d., veiksmų Kauno apskr. VPK Kauno m. Žaliakalnio PK Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai sulaikė skambinusįjį 23 metų Šakių r. gyventoją.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad jaunas vyras skambinęs iš telefono aparato, kuriame buvo neįdėta SIM kortelė, melagingai pranešė apie visuomenei gresiantį pavojų, dėl ko buvo iškviestos specialiosios tarnybos. Jam buvo įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę. Įtariamasis nurodė, kad garso įrašą su grasinimais susprogdinti bei užnuodyti prekybos centrą jis įrašė pats. Š. m. lapkričio 19 d. šis vyras taip pat melagingai pranešė apie sprogmenis „Žalgirio arenoje“.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorai.
Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 285 str. 2 d. už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA