„Žalgirio“ sezonu susirūpinęs P. Motiejūnas: nėra nei žaidimo, nei rezultatų | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ sezonu susirūpinęs P. Motiejūnas: nėra nei žaidimo, nei rezultatų

delfi.lt 2015/12/01 16:08
Evaldo Virkečio nuotr.

Duobė – gili, o trečiadienį ant jos gali būti užstumtas dangtis. Ambicingą sudėtį subūrusiam Kauno „Žalgiriui“ sunkmetis lapkritį iš įsipareigojimų balanso persimetė į krepšinio aikštę. Kalbėdamas su Krepšinis.lt, klubo direktorius Paulius Motiejūnas vengė kritikuoti trenerį Gintarą Krapiką. Bet neužsiminė ir apie pasitikėjimo kreditą, kuriuo dar galėtų kliautis Lietuvos čempionų strategas.

Juodžiausia savaitė ne tik šiame sezone – taip „Žalgiris“ užbaigė lapkritį, per kurį nusivylimų sirgaliai patyrė daugiau nei džiaugsmo.

O gruodžio pradžia gali būti lemiama, jei kauniečiai trečiadienį savoje aikštėje nesugebėtų įveikti tiesioginės konkurentės dėl vietos Eurolygos TOP-16 etape Izmiro „Karsiyaka“ (Turkija).

Pergalė „Žalgiriui“ ją užtikrintų nepaisant dviejų paskutinių turų rezultatų. Bet po praėjusios savaitės, pažymėtos klubo antirekordus perrašiusia nesėkme prieš Krasnodaro „Lokomotiv“ ir sensacingu pralaimėjimu Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) Kėdainių „Nevėžiui“, pesimistų galvose sukasi ir juodasis scenarijus.

Nusileidus Eurolygos naujokams, „Žalgiriui“ reikėtų siekti revanšo prieš senbuvius – „Barcelona“ (Ispanija) ir Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) – ir dar laukti turkų nesėkmių.

Nepaisant įkaitusios situacijos, P. Motiejūnas tikina neatsižadantis prieš sezoną iškeltų tikslų.

– Matote objektyvių priežasčių, kuriomis būtų galima paaiškinti praėjusios savaitės nuopolį? – Krepšinis.lt paklausė P. Motiejūno.

– Jų visokių yra, bet visada ieškome jų viduje ir stengiamės nelįsti į viešąją erdvę. Diskutuojame su komanda, trenerių kolektyvu, o ne per spaudą. Nuolat tai darome, ne tik tuomet, kai ateina krizė. Visą laiką vyksta susitikimai, sprendžiame, ką patobulinti.

– Ar klubo vadovybė vis dar patenkinta G. Krapiko darbu?

– Suprantu, kad visi ieško vieno atsakingo. Bet nenoriu trenerio atskirti nuo visų kitų, visko sukrauti jam ant pečių. Akivaizdu, kad nesame patenkinti praėjusia savaite, gal net visu mėnesiu. Komanda tikrai nežaidžia taip, kaip turėtų, ir rezultatai ne tokie, kokių reikia. Žinome, kad komanda gali geriau. Ieškome variantų, kaip padaryti, kad taip ir būtų.

– Variantai apima tik treniruotes ir žaidimą rungtynėse, ar gali būti ir kitokių pasikeitimų?

– Čia jau bandote tempti už liežuvio. Trečiadienį – svarbios rungtynės, jos lems labai daug viso sezono atžvilgiu. Reikia ruoštis, visi turės atiduoti visas jėgas, kad iškovotų pergalę. Jeigu pavyks užsitikrinti vietą TOP-16 etape, atsiras daugiau laiko išlipti iš šios duobės ir įvesti sprendimų, kad žaidimas pasiektų tokį lygį, kokio visi nori.

– Sutinkate, kad Mantas Kalnietis ir Martynas Pocius kol kas neatitinka lūkesčių?

– Ne tik jie du. Visa komanda gali žaisti ir geriau, ir gražiau.

– Ir kiti krepšininkai nėra maksimaliai išnaudojami?

– Taip. Pasikartosiu: komanda nežaidžia pagal savo galimybes, ir mes tai matome. Tai liečia daugumą žaidėjų. Bet viešai nė vieno neaptarinėsime, žiūrime į bendrą vaizdą ir galvojame, kaip jį pagerinti.

– Vis dėlto galbūt deklaruojant siekį patekti į Eurolygos ketvirtfinalį „Žalgirio“ sudėtis buvo pervertinta?

– Laikas parodys. Mes dar tikime šia komanda ir savo tikslų nekeičiame.

– Esate ramus dėl patekimo į TOP-16 etapą?

– Tikrai ne, šiame darbe ramybės būna mažai. Kaip galime būti ramūs, pralaimėję dvejas rungtynes išvykoje ir LKL mačą namuose. Laukia labai svarbi dvikova, prieš kurią reikia visiems susiimti. Tikiu, kad komanda tai gali.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA