Kalėdinis miestelis Kaune padės susikurti stebuklus patiems | Kas vyksta Kaune

Kalėdinis miestelis Kaune padės susikurti stebuklus patiems

Organizatorių nuotr.

Kaip ir kasmet, kauniečius ir miesto svečius pakvies Kalėdinis miestelis, kuris įsikurs Rotušės aikštėje. Šalia įspūdingos miesto eglės, Kalėdiniame miestelyje bus galima išbandyti įvairių veiklų, kurios sudomins ir pačius mažiausius, o nustebins net ir didžiausius skeptikus. O viskas prasidės jau gruodžio 5-ąją.

[galerija kiek=””]

„Įkvėpti „Kaunas dalinasi Kalėdine dvasia“ – kviečiame visus šventiniu laikotarpiu kurti ypatingą nuotaiką bei dalintis šventiniu gerumu“ – ragina viešosios įstaigos „Artima kultūra“ vadovas Danas Viluckas. Pasak jo, Rotušės aikštėje lankytojų lauks trys šilti, nemokami ir visiems atviri Kalėdiniai edukaciniai nameliai, pakviesiantys jaukiai praleisti laiką, susikurti kalėdinę dovaną ar dekoraciją, išgirsti gyvai sekamą pasaką ar išbandyti interaktyvius muzikos instrumentus.

Naujasis Kalėdinio miestelio „Muzikos garsų“ namelis pateiks įvairių staigmenų ir atvykusiuosius pasitiks muzikiniais ritmais, kuriuos kurs ne kas kitas, o patys lankytojai. Namelio koordinatorė Miglė Urlikaitė džiaugiasi, kad „ Muzikos garsų namelyje bus galima išbandyti interaktyvią muzikos sistemą „Beamz“. Šia lazeriais valdoma sistema bus galima išgauti unikalius muzikos garsus bei kurti išskirtinę personalizuotą melodiją“, – pasakoja koordinatorė ir priduria, kad darbo dienomis lauks ir kiti žaidimai, susiję su muzika, kurie lavina vaikų vaizduotę, reakciją ir kūrybiškumą. O savaitgaliais bus galima ne tik išbandyti skirtingus instrumentus, bet ir juos pasigaminti: šeštadienį – mušamuosius ir barškučius, sekmadienį – styginius ir vaikų taip mėgstamus pučiamuosius.

Ne mažesnė Kalėdinio miestelio traukos vieta pretenduoja tapti „Jausmų žemėlapis“, kuris sieks atkreipti dėmesį į vaikų jausmų pasaulį ir jo įvairovę. Interaktyvioje garso instaliacijoje (kurio architektė – Lina Mozūraitė, o garsinės dalies autorė – menininkė Sandra Kazlauskaitė) stebėtojai bus kviečiami susipažinti su vaikų jausmų pasauliu: visi garsai, išreiškiantys tinkamas ar netinkamas emocijas, taip pat dialogai buvo įrašyti 10–17 metų amžiaus vaikų. Kiekviename iš trijų paveikslų, kuriuos nupiešė iliustratorius Artūras Širin, kiekvienas galės liesti aktyvias zonas ir tarsi manipuliuodamas muzikiniais instrumentais kurti savo melodiją su žodžiais, kurios žinutė – „nėra netinkamų emocijų“. „Toks jausmas, kad dėl noro savo vaikams suteikti geriausias gyvenimo sąlygas – naujausius žaislus, intriguojančias pramogas, kokybišką išsilavinimą, – mes pamiršome svarbiausią tikslą – užtikrinti vaikams teisę būti išgirstiems ir išklausytiems“, – teigia interaktyvaus stendo „Jausmų žemėlapis“ projekto iniciatorės Ina Žurkuvienė ir Ernesta Kvietkauskienė.

Geriausios tradicijos nesikeičia, todėl kaip ir kasmet, „Kalėdinėse dirbtuvėlėse“ lankytojai galės nemokamai pasigaminti gražių bei įdomių kalėdinių rankdarbių, edukacinių dirbtuvėlių mokytojai iš įvairiausių medžiagų išmokys susikurti kalėdines dovanas, eglutės papuošimo bei kalėdinius namų dekoravimo elementus. „Pasakų namelis“ pakvies mažuosius lankytojus ir jų tėvelius pasimėgauti įvairių pasakų motyvais sukurta gerąja animacija, o vakarais namelyje visiems gerai žinomas vaikystės pasakas seks Kalėdų Senelis ir Pasakų Senelė, kurdami tikrą, jaukią ir šiltą kalėdinę nuotaiką.

[susije_video kurie=””]

Organizatoriai intriguoja, kad edukaciniuose nameliuose veiks „Kalėdinių ženkliukų spaustuvė“, kurioje kiekvienas lankytojas galės sau ar dovanai pasigaminti norimą personalinį kalėdinį ženkliuką su mėgstamais vaikystės pasakų personažais. „Veiklų ir užsiėmimų bus įvairiausių, ko gali trūkti, tai nebent sniego iki kelių“, – šypsosi M. Urlikaitė.

„Tikime, kad Kalėdine dvasia svarbu dalintis visur, todėl vykdysime ir teatralizuotus kalėdinius vaidinimus tiesiog viešajame transporte. Tad nenustebkite kai autobuse greta jūsų prisės, užkalbins ir saldžiu skanėstu pavaišins tiesiai iš vaikystės pasakos atvykę kalėdiniai personažai – Briedis, Zuikis ar Vilkas“, – nuotaikingai įspėja edukacinių veiklų vadovas D. Viluckas.

Tačiau, džiaugiantis šventėmis ypač svarbu nepamiršti tų, kuriems labiausiai yra reikalinga pagalba ir gera Kalėdinė nuotaika, todėl Kalėdiniame miestelyje visi turės galimybę prisidėti prie labdaros akcijos „Lašelis džiaugsmo“ skirtos sergantiems mažyliams ir gerumo akcijos „Džiaugsmo paštas“, dovanosiančios puikią Kalėdinę nuotaiką globos namuose gyvenantiems seneliams.

Kas: Kalėdinio stebuklų miestelio atidarymas
Kur: Kauno Rotušės aikštėje
Kada: gruodžio 5 d., 12 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA