Kauniečiai skundžiasi, kad verslininkai aptvėrė priėjimą prie vaizdingos Kauno marių vietos | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai skundžiasi, kad verslininkai aptvėrė priėjimą prie vaizdingos Kauno marių vietos

R. Tenio nuotr.

Į redakciją nebaigia plūsti pasipiktinusių kauniečių laiškai, kuriuose nurodoma, jog vaizdinga Kauno marių pakrantė tapo nebeprieinama. Kauniečių pamėgtoje vietoje atsirado rakinami vartai. Tuo tarpu verslininkai tikina, jog taip saugomas privatus turtas.

Dažnas miestietis mėgavo pasivaikščioti ties Kauno „Žalgirio jachtklubu“ esančiame pusiasalyje. Čia įrengti suoliukai, praminti takai, leidžiantys pasigrožėti nuostabia Kauno marių pakrante ar laivų vartai, leidžiantys įlaukti į uostą. Deja, ši graži vieta lankytojams tapo nebeprieinama.

Kauniečiai piktinasi, jog viena gražiausių pasivaikščiojimo vietų tapo užverta naujai pastatytais vartais. Žmonės sako, jog čia visada būdavo tvora, tačiau lankytojai galėdavo laisvai nukeliauti iki pat kitos molo pusės, tačiau dabar galima tenkintis tik paties „Jachtklubo“ klubo teritorija, o toliau kelią užstoja naujai pastatyti ir visuomet užrakinti vartai.


Kreipėsi į aplinkosaugininkus

Šio Kauno marių kampelio mylėtojams iškilo klausimas, ar toks verslininkų poelgis nepažeidžia įstatymų, mat juose numatyta, kad turi būti paliktas priėjimas prie vandens. Užtvėrus tvorą, kauniečiai ėmė teisybės ieškoti pas aplinkosaugininkus.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojai portalui „Kas vyksta Kaune“ patikino, jog iš gyventojų jau gauta bent penki skundai. Aplinkosaugos specialistai pradėjo tyrimą, tačiau gyventojams bus atsakyta maždaug per 20 dienų.

Žiemos sezonu paslaugų neteikia ir saugo savo ir kitų turtą

Tuo tarpu „Žalgirio jachtklubo“ atstovai tikina, jog jokių įstatymų nepažeidė, o tvora atsirado dėl to, kad nebūtų naikinamas kitų turtas.

„Norime jus patikinti, kad bendrovė „Kauno Žalgirio Jachtklubas“ nepažeidžia Lietuvos Respublikos Žemės įstatymo 10 str. 10 p. nuostatų, kurioje nurodoma, kad žemės savininkai ir kiti naudotojai privalo privalo leisti kietiems asmenims prieiti prie paviršinio vandens telkinių nustatytomis apsaugos juostomis. Marių pakrantės apsaugos juostomis asmenys gali praeiti tiek iš vienos bendrovės pusės, tiek iš kitos. O bendrovės nuomojama teritorija už minimos tvoros neįeina į pakrantės apsaugos juostą, todėl asmenys neturi teisės vaikščioti ne į pakrantės juostą įeinančia žemės sklypo dalimi.

Taip pat informuojame, kad rudens ir žiemos laikotarpiu, pusiasalio teritorijoje bendrovė paslaugų neteikia (vietų nuoma kemperiams ir palapinėms, teniso kortų nuoma). Be to, atsižvelgiant į tai, kad bendrovės teritorijoje yra labai didelės vertės tiek bendrovės, tiek ir trečiųjų asmenų turtas ir į tai, kad turtas pastoviai niokojamas ir vyksta vagystės, bendrovė imasi priemonių šiam turtui apsaugoti“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo „Kauno Žalgirio jachtklubo“ direktorė Stasė Rožukienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA