Vairuotojus glumina naujoji Rotušės aikštės eismo tvarka | Kas vyksta Kaune

Vairuotojus glumina naujoji Rotušės aikštės eismo tvarka

R. Tenio nuotr.

Savaitgalį Rotušės aikštėje įsigaliojo naujoviška eismo tvarka, tad vairuotojams tenka kovoti su važiavimo įpročiais. Kai kurie skundžiasi, jog tai prailgina kelionę, kiti – nepaiso sudėliotų ženklų ir stengiasi važiuoti ten, kur negalima.

Įžiebs Kalėdų eglutę buvo pakeista eismo tvarka pagrindinėje miesto aikštėje. Seniau eismas Rotušės aikštėje buvo leidžiamas ratu – prieš laikrodžio rodyklę. Dabar iš Muitinės gatvės nebegalima sukti į dešinę ir reikia važiuoti tiesiai, o iš A. Jakšto gatvės į rotušės aikštę eismas iš viso draudžiamas, nes šia gatve galima tik išvažiuoti iš aikštės ir ten dabar yra vienpusis eismas.

Vairuotojams prie naujos tvarkos priprasti yra ypatingai sunku. Kauniečiai įpratę važiuoti ratu, todėl, kai kurie nepaiso eismą draudžiančių ženklų ir važiuoja, kaip seniau. Tose vietose, kur eismas draudžiamas yra ne tik sustatyti ženklai ant stulpų, bet taip pat ir fiziniai atitvarai ant pačios gatvės, tačiau pravažiavimas vis tiek yra, tad kai kurie vairuotojai tuo naudojasi ir sėkmingai apvažiuoja garbės ratą.

Žmonės taip pat sunku priprasti, jog iš A. Jakšto gatvės nebegalima patekti į aikštę. Norint sugrįžti į pagrindinę miesto erdvę, reikia sukti ratus pro Šv. Gertrūdos ir Birštono gatves.

„Dar niekaip nepriprantam, kad nuo pilies negalime su automobiliu važiuoti į Rotušės aikštę, o po to toliau link Aleksoto. Būdavo smagu pravažiuoji tokį pusratį aplink aikštę ir toliau judi savais keliais. Dabar važiuoti su automobiliu čia nėra patogu. O ir šiaip pasitaiko, kad vienu metu daug automobilių iš Muitinės gatvės važiuoja, tad tenka stovėti spūstyje“, – apie eismo pakitimus dalinosi kaunietis Petras.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog naujoviška eismo tvarka Rotušės aikštėje galios visą šventinį laikotarpį, iki Trijų Karalių šventės Jei pasiteisins, gali būti, kad ir vasarą eismas vyks būtent pagal šią schemą.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA