S.Skvernelis lieka dirbti vidaus reikalų ministru | Kas vyksta Kaune

S.Skvernelis lieka dirbti vidaus reikalų ministru

R.Tenio nuotr.

Apie atsistatydinimą neseniai paskelbęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis lieka dirbti. Tai jis pranešė pirmadienį po susitikimo su ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi.

„Aš tikrai labai vertinu pasitikėjimą, palaikymą ne tik man kaip asmeniui, bet ir visiems darbams, kuriuos darome vidaus reikalų sistemoje kaip komanda, taip pat – žmonių nuomonę ir palaikymą ir tikrai priimu sprendimą dirbti su ministru pirmininku komandoje tą likusį laiką iki kito rudens“, – sakė S.Skvernelis.

Tuo metu premjeras A.Butkevičius teigė, kad vidaus reikalų ministras per vadovavimo ministerijai laiką atliko „didžiulius darbus“ ir tai atsispindi ne tik statutinių pareigūnų, bet ir visuomenės išreikštame pasitikėjime.

Jis taip pat sakė esąs patenkintas būsimais vidaus reikalų ministro planais.

Ministras pirmininkas taip pat nurodė, jog Vyriausybė kitų metų biudžete ieškos lėšų mažiausią darbo užmokestį gaunančių statutinių pareigūnų algoms pakelti iki 600 eurų.

A.Butkevičius sakė, kad S.Skvernelio atsistatydinimo pareiškimas buvo „skubotas ir padiktuotas emocinės susidariusios situacijos“.

S.Skvernelis atsistatydinimo pareiškimą įteikė lapkričio 20 dieną, kai sulaukė prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos tiek dėl įvykusio incidento, kai, įtariama, iš policijos komisariato Vilniuje pabėgo ginkluotas asmuo su automatu, tiek dėl netinkamo valstybės vadovų informavimo apie to asmens paieškos operaciją.

Po lapkričio 19 dieną vykusios paieškos operacijos S.Skvernelis įsivėlė į konfliktą su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene. Ji pareiškė, kad operacijos metu per pokalbį telefonu iš ministro negavo informacijos apie įvykį. Tuo metu S.Skvernelis teigė, kad parlamento pirmininkė jam trukdė dirbti.

Ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA