Skaitytoja neslėpė nusivylimo Kauno eglute | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja neslėpė nusivylimo Kauno eglute

delfi.lt 2015/11/30 18:29
J.Danielevičiaus nuotr.

Šeštadienį Kauno eglutės įžiebimo šventėje dalyvavusi DELFI skaitytoja Asta neslėpė nusivylimo. Skaitytoja neslepia – tikėjosi daugiau.

„Šiemet Kauno eglė man pasirodė labai prastai apšviesta, nelabai moderni, net kiek banaloka. Girdėjau, idėja buvo sukurti senovinę eglutę. Tokia ji ir gavosi. Dar reikėjo obuoliukais ir šiaudais apkabinti“, – ironizavo moteris. Ji tikino nustebusi kauniečių sprendimu šiemet Rotušės aikštėje pastatyti būtent tokią eglę, nes pastaraisiais metais Kaunas išsiskirdavo itin originaliais kūrybiniais sprendimais. „Kaunas pasižymėjo išradingomis ir moderniomis eglutėmis“, – prisiminė Asta.

Tačiau šiemet, ji tikino, labiau apsidžiaugusi Vilniaus eglute. „Ji apšviesta kur kas geriau, yra ryškesnė“, – savo nuomone dalijosi pašnekovė.

Skundų rimtai nevertina

Savo ruožtu Kauno eglutės kūrėja menininkė Jolanta Šmidtienė DELFI sakė nemananti, kad tokius skundus reikėtų vertinti rimtai. „Eglutė tikrai žėri, yra puikiausiai apšviesta, viskas matosi. Ji labai gražiai atrodo ir dieną, ir naktį. Nežinau, ko ta moteris nori. Jei kiekvienas savo norus pradės reikšti, tai čia labai įdomiai bus. Įdomu, kokią kompetenciją šis žmogus turi. Nesuprantu tokių nuomonių, nes šiaip eglutė visiems tiko – ir menininkams, ir architektams, ir dekoratoriams. Bet kažkam, štai, per mažai šviesos. Palaukite, kažkam juk ir duona turi būti batonas“, – sakė J. Šmidtienė. Anot menininkės, eglutei apšviesti buvo sunaudoti 2 kilometrai lempučių.

Tikina, kad lemputėms taupyta tikrai nebuvo

„Eglutė niekada taip neblizgėjo kaip šiemet. Nesuprantu, gal žmogus specialiai sako, kad yra priešingai Vienintelis dalykas, kuris galėtų būti patobulintas – bendrinis aikštės apšvietimas. Taip, pati aikštė galbūt galėtų būti šviesesnė, bet tai ne nuo mūsų priklauso“, – apgailestavo ji.

Pasak J. Šmidtienės, šviečiančioms lemputėms, kabintoms ant eglės, taupyta nebuvo. Priešingai – jų sunaudota dvigubai daugiau nei planuota.

„Eglutė gavosi labai plati, didelė. Buvo iššūkis iš tiek eglučių padaryti vieną – ji labai turtingos formos. Atitinkamai prireikė ir daugiau lempučių, tačiau, kadangi tai buvo numatyta, problemų nekilo. Nupirkome jų papildomai. Tikrai šioje vietoje netaupėme“, – tikino menininkė.

Vilniaus eglutei turi pastabą

Paklausta, ar Vilniaus eglės apšvietimas jai neatrodo geresnis, J. Šmidtienė sakė negalinti su tuo sutikti.

„Žiūrėdama į Vilniaus eglutę aš matau linijas. Sostinės eglutė – labai graži ir originali. Praėjusiais metais mes darėme debesį, Vilnius šiemet padarė namelį – gali būti ir toks variantas. Tačiau, jei aš daryčiau tokią eglutę, labiau išnarpliočiau lemputes. Nedaryčiau juostų, kurios sukuria linijas. Žinote, dantistas dantyse mato skyles, menininkas mato kitas vietas“, – aiškino Kauno eglutės kūrėja.

J. Šmidtienė pripažino, kad kasmet dėl eglutės išvaizdos ant jos pečių krentanti kritika tikrai nėra maloni.

„Manau, kad jau baigsiu aš tą darbą. Užtenka man. Tegu jaunimas daro“, – ateities planais dalijosi menininkė.

Daugiau skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA