Kauno turgų drebino Indijos studentų šokiai | Kas vyksta Kaune

Kauno turgų drebino Indijos studentų šokiai

Organizatorių nuotr.

Iš pačių įvairiausių pasaulio šalių į Kauno technologijos universitetą (KTU) atvykę studentai kauniečiams demonstravo savo tautinius kostiumus, šokius ir vaišino nacionaliniais valgiais. Bene ryškiausiai žibėjo indų studentai, drebinę sceną bolivudiškais šokiais ir vilioję šventės svečius egzotiškai kvepiančiais valgiais.

KTU ESN (Tarptautinio Erasmus studentų tinklo KTU padalinio) ir šio universiteto Tarptautinių ryšių departamento organizuotas renginys „Skonis su stiliumi“ sulaukė didelio užsienio studentų ir kauniečių dėmesio.

Pasižiūrėti spalvingų tautinių kostiumų, pasigėrėti autentiškais šokiais ir dainomis susirinko keli šimtai žiūrovų. Prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje savo kultūrą pristatė studentai iš Čekijos, Vokietijos, Prancūzijos, Rusijos, Turkijos, Azerbaidžano, Afganistano, Indijos, Japonijos, Nigerijos ir kitų šalių.

Viena iš gausiausių buvo Indijos studentų grupė. Tarsi iš Bolivudo filmų nužengę jų šokėjai sceną drebino net kelis kartus viso renginio metu, kaskart sulaukdami aktyvaus palaikymo tiek iš tautiečių, tiek iš kitų susirinkusiųjų. O vos tik prasidėjus vaišėms egzotiškais prieskoniais turtingi kvapai prie indų stalo priviliojo gausybę smalsuolių.

„Turgus nuo seno buvo skirtingų kultūrų susitikimo ir pažinimo vieta, kurioje susipažįstama su kitų šalių skoniais, kvapais, meistrų dirbiniais ir sutinkami atvykėliai iš tolimų kraštų. Todėl sprendimas šiais metais rengti renginį erdvėje greta turgaus yra tikrai simboliškas ir neatsitiktinis“, – sako prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Pasak organizatorių, tokie renginiai padeda ne tik lietuviams geriau pažinti ir suprasti atvykėlius, bet ir pagelbėja patiems studentams norintiems sužinoti daugiau vieniems apie kitus.

„Anksčiau šis renginys vykdavo universitete, tačiau norėjome išeiti labaiu į viešumą, kad miestiečiai pamatytų kiek daug puikių, kūrybingų studentų iš užsienio mes turime. Todėl ieškojome erdvės mieste, kur lankosi daug žmonių. Sprendimas pasiteisino – sulaukėme daug susidomėjusiu kauniečių, o renginys pavyko puikiai“, – sakė KTU Tarptautinių ryšių departamento Mainų programų koordinatorė Monika Veličkaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA