Vieta senamiestyje, kur nuo šiol akylai stebima, ar vairuotojai moka už parkavimą | Kas vyksta Kaune

Vieta senamiestyje, kur nuo šiol akylai stebima, ar vairuotojai moka už parkavimą

Kas vyksta Kaune nuotr.

Pasikeitus mokamą stovėjimą adminstruojančios viešosios įstaigos vadovybei, mieste atsiranda vis daugiau vietų, kuriose reikia mokėti už automobilių stovėjimą.

Viena iš tokių, apie kurią pranešė „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, yra senamiestyje, ties „Iki“ parduotuve. Anksčiau žmonės buvo įsitikinę, kad norint palikti automobilius šioje aikštelėje, už stovėjimą mokėti nereikia, tačiau kaip išaiškino miesto transporto skyrius, visas senamiestis yra mėlynoji stovėjimo zona, išskyrus tas stovėjimo vietas, kurios pažymėtos ženklu „Rezervuota“.

„Automobilių stovėjimo aikštelės“ naujas vadovas Justas Limanauskas portalui „Kas vyksta Kaune“ aiškino, kad anksčiau dalyje šios aikštelės buvo įrengti ženklai, ribojantys automobilių stovėjimą iki 30-ies minučių, tačiau vis gi, čia ir už šias minutes reikėjo mokėti, nes dalis aikštelės žemės priklauso savivaldybei. Tačiau šioje vietoje kontrolieriai netinkamai kontroliavo rinkliavos rinkimą, todėl nuspręsta šią tvarką pakeisti.

„Dalis aikštelės yra savivaldybės žemė, dalis priklauso parduotuvei. Mes siūlėme verslininkams įsirengti ženklą „Rezervuota“ ir savivaldybei priklausiančioje žemės dalyje, tačiau tuomet už kiekvieną rezervuotą stovėjimo vietą per mėnesį jiems tektų susimokėti po maždaug 90 eurų. Šis pasiūlymas verslininkų nesudomino, todėl nuspręsta įrengti ženklus, informuojančius apie mokamą stovėjimo zoną“, – sakė įstaigos vadovas.

Kaip pasakojo J.Limanauskas, šiai tvarkai įvesti nereikėjo priimti jokio teisės akto miesto taryboje, tiesiog įvesta griežtesnė šios aikštelės kontrolė ir vairuotojai nuo praėjusios savaitės akylai stebimi, ar susimoka už automobilių stovėjimą.

Miestiečiai, atvykstantys į prekybos centrą, vis dar gali naudotis dalimi aikštelės, kuri priklauso prekybos centrui. Čia mokėti nereikia, tačiau reikia atkreipti dėmesį į stovėjimo laiką ribojančius ženklus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA