Prieš šventes atgijo „kabliautojai” | Kas vyksta Kaune

Prieš šventes atgijo „kabliautojai”

am.krad.lt

Artinantis Kalėdoms ir sparčiai vėstant orams upių pakrantėse stipriai padaugėjo žvejų mėgėjų. Atšalus orams atgijo ir žvejai „kabliautojai“, tai žinodami Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nuolat tikrina pamėgtas „kabliautojų“ vietas.

2015 m. lapkričio 22 d. pareigūnai Nemuno upėje, ties Karaliaus Mindaugo tiltu, pačioje Kauno širdyje sulaikė „kabliautoją”. Draudžiamu užkabinamuoju būdu, kai žuvis sugaunama už bet kurios kūno vietos išskyrus galvą, šis pilietis sugavo starkį (37 cm) ir du žiobrius. Iš Ilgakiemio į Kauną atvykęs pilietis D.P. nė kiek nesidrovėjo žvejoti užkabinamuoju būdu šalia kitų žvejų, kurių buvo daugiau kaip dešimt. Iš „kabliautojo“ konfiskuotas mėgėjiškos žūklės įrankis, žala padaryta žuvų ištekliams apie 289 Eur.

2015 m. lapkričio 25 d. 15:00 val. Nevėžio upėje, Kauno rajone ties Užliedžiais, pil. V.T. ir G.V. žvejojo draudžiamu užkabinamuoju būdu. V.T. draudžiamu būdu vadinamuoju „kabliavimu“ sugavo du žiobrius. Žuvys mechaniškai sužalotos į šonus. Iš „kabliautojų“ konfiskuotas mėgėjiškos žūklės įrankiai, žala padaryta žuvų ištekliams apie 130 Eur.

LR AM Kauno RAAD GGAI pareigūnai yra dėkingi pilietiškiems žvejams, kurie pranešė apie daromus pažeidimus.

Tačiau ne visi žvejai mėgėjai tokie pilietiški, dar daug žvejų, kurie pamatę aplinkos apsaugos pareigūnus kaip įmanydami stengiasi įspėti kitus žvejus, kuo pasinaudoja ir brakonieriai.

Kviečiame piliečius ir toliau būti neabejingais ir apie pastebėtus gyvosios gamtos išteklių naudojimo pažeidimus informuoti Bendruoju pagalbos centro numeriu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA