Birštono merė: Geriausia motyvacija sportui – graži gamta | Kas vyksta Kaune

Birštono merė: Geriausia motyvacija sportui – graži gamta

Kūno kultūros ir sporto departamentas, bendradarbiaujant su Lietuvos sporto universitetu bei profesionalių sporto trenerių komanda „Sporto birža“, lankydami 60 Lietuvos savivaldybių skleidžia žinią apie judėjimo naudą ir kviečia įrodyti, kad sportuoti lauke galima bet kokiu metų laiku. Projekto organizatoriai galimybę nemokamai sportuoti su profesionaliais treneriais bei atlikti fizinio pasirengimo testus šį kartą pasiūlė Birštono ir Prienų gyventojams.

Projekto dalyvė Sigita patikino, kad tokie, sportuoti skatinantys renginiai yra labai naudingi ir reikalingi, nes žmonių gyvenimo ritmas yra labai sulėtėjęs, dažnas dirba sėdimą darbą arba dar tiesiog neatrado mėgstamos sporto šakos. Sigita sako, jog būtent sportas padeda išvengti daugelio sveikatos problemų, tad stengiasi sportuoti nuosekliai ir domisi, kokias sporto šakas dar galėtų išmėginti. Tačiau žmones reikia motyvuoti, skatinti ir parodyti aktyvios gyvensenos privalumus.

Sporto nauda neabejoja ir Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

„Tokie renginiai yra didžiulis stimulas gyventi sveikiau, sportuoti ir būti sveikesniems. Aš tikrai manau, kad sportas yra sveikatos šaltinis. Tai gali patvirtinti ir mūsų savivaldybės gyventojai, nes yra tikrai labai daug sportuojančio jaunimo, bočių draugijų. Birštone žmonės sportuoti tikrai mėgsta būtent dėl to, kad rūpinasi savo sveikata. O geriausia motyvacija sportui – graži gamta. Aš pati labai mėgstu plaukioti baidarėmis, važinėtis dviračiu, vaikštinėti. Kadangi mano sūnūs ir vyras yra šokę su parašiutu ir jiems labai patiko, viena mano svajonių tai išbandyti ir pačiai”.

Organizatoriai primena, jog projektas „Judėjimas – sveikatos šaltinis“ sumanytas kelti domėjimąsi sveika ir aktyvia gyvensena, burti visų amžiaus grupių žmones aktyvesniam judėjimui ir sportui gryname ore bet kokiu metų laiku. Kiekvienas užsiregistravęs dalyvis gaus nemokamą metinę virtualių treniruočių narystę portale „Sporto birža“ ir galės sportuoti virtualiai ištisus metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA