Per Kauno eglutės įžiebimą surinkta apie 140 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Per Kauno eglutės įžiebimą surinkta apie 140 tūkst. eurų

J.Danielevičiaus nuotr.

Tradicinė mišku kvepianti Kalėdų eglutė, šeštadienio vakarą iškilmingai įžiebta miesto Rotušėje, pradžiugino daugelį. Didžioji dalis, aktyviausiai nuomonę reiškiantys tikėjosi, kad menininkė Jolanta Šmidtienė eglutę sukurs ne iš popierinių puodelių ar plastikinių butelių, o iš gyvos, jau seniai pagrindiniu miesto simboliu bebuvusios tikros Kalėdų eglės.

Eglutės įžiebimo metu, tiesioginės transliacijos metu, žmonės buvo skatinami aukoti pinigus mažiesiems ligoniukams, kuriems padeda „Išsipildymo akcija“. Per daugiau nei dvi valandas buvo suaukota apie 140 tūkst. eurų.

Apie 50 gyvų eglučių šiais metais sudarė vieną, didžiulę gyvą ir vintažiniais žaisliukais dekoruotą eglę. Netradicinių eglučių skeptikai gali džiaugtis, kad pagaliau Kaunas pasipuošė natūralia egle ir kad vaikams nereikės aiškinti, kas tai per daiktas.

Tuo tarpu internete jau atsiranda ir nusivylimo balsų, jog Kauno Kalėdų eglė – pernelyg paprasta ir neiššaukianti papildomų reakcijų. Dabar tik laikas parodys, kuris sprendimas Kaunui tinka geriau: netradicinis ir visų plačiai apšnekamas, ar tiesiog tradicinė Kalėdų eglutė, prie kokios esame pripratę.

Planuojama, kad Kalėdų eglutė Rotušės aikštėje miestiečius džiugins iki vasario.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA