Įvertinkite: Laisvės alėjos fontaną patikėjo papuošti verslininkams | Kas vyksta Kaune

Įvertinkite: Laisvės alėjos fontaną patikėjo papuošti verslininkams

Organizatorių nuotr.

Kalėdų laikotarpiu visi ieško būdų nustebinti, pradžiuginti: parduotuvės dekoruoja vitrinas, žmonės namuose puošia eglutes, miestų savivaldybės organizuoja spalvingas gatvių ir skverų puošmenas. Kalėdos dažnai vertinamos kaip stipriai komercializuotas reiškinys, skatinantis perdėtą vartojimą, tačiau psichologai pripažįsta, kad dovanojimas sukelia netgi didesnį džiaugsmą nei dovanos gavimas, o šventės tampa galimybe verslininkams prisidėti prie gražesnės aplinkos kūrimo ir visuomenės vienijimo, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

„Nieko nestebina faktas, kad didžiuosiuose miestuose susikaupia kritinė vartotojų masė. Anot Amerikos urbanistikos teoretiko Richardo Floridos, didmiesčiuose susitelkia jauna, inovatyvi „kūrybinė“ klasė, kurios atstovai – aktyviausi kultūros simbolių gamintojai, platintojai ir vartotojai. Reaguodami į tai, verslininkai savo prekybos taškus stengiasi steigti šalia tokių miestiečių telkimosi vietų arba atvirkščiai – stengiasi tokias vietas suformuoti, – pasakoja UAB „Amber food“ valdomo prekinio ženklo „Charlie pizza“ rinkodaros vadovė Lina Nikonovaitė.

Po ilgų diskusijų šiemet prasidėjusi pagrindinės Kauno gatvės rekonstrukcija, kurios pirmasis etapas, planuojama, baigsis metų pabaigoje, žada miestą pakeisti neatpažįstamai ir sužadinti kauniečių pasididžiavimo jausmą savo miestu. Ypatingai Kaune laukiama Kalėdinių dekoracijų, kurios padabins ne tik pagrindinę gatvę, bet ir Senamiestį bei kitas centrines miesto vietas. Tradiciškai viena svarbiausių Kalėdų arterijų tampančios Laisvės alėjos eglutę šiais metais Kaunui dovanoja „Charlie pizza“, nusprendusi vietoje įprastinės eglės pasiūlyti žalią ir spalvingą nedidelių kalėdinių eglučių oazę. Penkių eglučių kompoziciją įgyvendino žinomas Kauno floristas Antanas Mažonas, jau ne kartą stebinęs savo sukurtomis augalų kompozicijomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA