Kauno mero komandoje – žinomi miesto architektai | Kas vyksta Kaune

Kauno mero komandoje – žinomi miesto architektai

Kaunas.lt nuotr.

Greitai ir profesionaliai spręsti miesto architektūrinius ir investicijų klausimus Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui padės žinomiausi Kauno architektai. Šią savaitę darbą pradėjusią patariamąją instituciją jai priklausantys architektai vadina greitojo reagavimo padaliniu.

„Priimdamas sprendimus, visuomet tariuosi su konkrečios srities profesionalais. Būtent tokius žmones ir subūriau į šią komandą. Labai svarbu, kad į miestą ateinančioms investicijoms nebūtų sudaromos kliūtys, o įvairių projektų įgyvendinimas vyktų kaip įmanoma greičiau“, – akcentavo Kauno meras.

Darbo grupę sudaro architektai Gintaras Balčytis, Algimantas Kančas, Algirdas Kaušpėdas, Asta Kiaunienė, Gintaras Prikockis, Gintaras Natkevičius ir Jonas Audėjaitis, Kultūros paveldo departamento Kauno skyriaus vadovas Svaigedas Stoškus, mero pavaduotojas Povilas Mačiulis ir Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

„Investicijos, urbanistika ir architektūra dažniausiai glaudžiai susieti. Šiais laikais miesto vadovai privalo turėti savotišką greito reagavimo padalinį – įvairių sričių specialistus, ekspertus, kurie padėtų priimti sprendimus. Pavyzdžiui, kiekvienas specialistas savo patirtimi ir kompetencija miesto vadovams padėjo apsispręsti dėl daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės prie buvusio „Merkurijaus“ statybų“, – kalbėjo žinomas architektas G. Natkevičius.

Anot G. Natkevičiaus, ši darbo grupė nesuburta, tam, jog pasakytų, kad kuriam nors pastatui tinkamesni geltonos ar žalios spalvos daržai. Čia bus sprendžiami principiniai dalykai – verta ar neverta statyti objektą, koks jo atsiperkamumas, statusas ir pan.

„Manau, dabar bus einama teisingu keliu. Pirmiausia bus pasitariama, išsiaiškinama situacija, numatoma strategija. Anksčiau būdavo atvejų, kai pirmiausia būdavo atliekami viešieji pirkimai, o po to bandoma gauti įvairius leidimus. Kas susiję su paveldosauga ir mano kompetencija, tai padėsiu, kuo galėsiu. Juk visi dirbam miesto labui. Dešimt galvų geriau nei viena“, – teigė Kultūros paveldo departamento Kauno skyriaus vedėjas S. Stoškus.

„Ši darbo grupė sudaryta siekiant operatyviai spręsti tiek architektūrinius, tiek į Kauno miestą ateinančių investicijų klausimus. Tai visiškai kitokio pobūdžio darinys nei Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba. Profesionalų patarimai Kauno vadovams padės priimti tinkamus sprendimus“, – teigė vienas iš darbo grupės narių architektas J. Audėjaitis.

Trečiadienį į pirmąjį darbo grupės posėdį susirinkę nariai patvirtino darbo grupės reglamentą, aptarė Dainų slėnio rekonstrukcijos, Sąjungos aikštės bei Nacionalinio mokslo ir inovacijų centro Nemuno saloje projektus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA