FIBA įsiutinta: grasina „Žalgirį“ išmesti iš LKL | Kas vyksta Kaune

FIBA įsiutinta: grasina „Žalgirį“ išmesti iš LKL

delfi.lt 2015/11/25 16:08
R. Tenio nuotr.

Eurolygos sprendimas keisti turnyro formatą, kuriame žaisti įsipareigotų 11 A licencijas turinčių klubų, tarp kurių yra ir Kauno „Žalgiris“, kaip reikiant supykdė FIBA generalinį sekretorių Patricką Baumanną.

Nuo 2016-2017 metų sezono Eurolygos kovos vyks visiškai kitokiu modeliu. Iš viso turnyre žais 16 komandų – 11 turinčių A licencijas, Europos taurės čempionė, trys savo šalių čempionės ir viena ekipa, laimėjusi specialų atrankos turnyrą, kuriame dėl kelialapio į pagrindinį čempionatą kovos aštuoni klubai.

Kol kas sprendimo nėra priėmusi tik Atėnų „Panathinaikos“ ekipa, o už borto likę klubai viešai jau išreiškė nepasitenkinimą susidariusia situacija.

„Eurohoops“ skelbia, kad FIBA neatsakė į Eurolygos ir klubų kvietimą susitikti Barselonoje ir atsakymas iš federacijos yra vis dar laukiamas. Patikimų šaltinių teigimu, pirmasis susitikimas tarp abiejų šalių turėtų įvykti ketvirtadienį Romoje. Tikimasi, kad jame dalyvaus šešių federacijų vadovai – Turkijos, Ispanijos, Graikijos, Vokietijos, Prancūzijos ir Italijos.

P. Baumannas yra itin supykęs ir pasiryžęs imtis ryžtingų veiksmų. Kas gali nutikti? Vienas FIBA vadovų gali paprašyti federacijų, kad šios nubaustų klubus, kurie jau pasirašė sutartį su Eurolyga, o tai, pagal FIBA statutą, gali juos eliminuoti iš nacionalinių pirmenybių.

FIBA oficialiai nėra pripažinusi šio turnyro. Pirmieji nukentėti gali Milano „EA7 Emporio“ krepšininkai, nes Italijos krepšinio federacijos prezidentas Giani Petrucci be problemų galėtų juos išmesti iš Italijos čempionato – jų santykiai įvardijami kaip itin priešiški.

Skaldo Ispanijos krepšinį

Naujasis Eurolygos formatas skeptiškai priimtas ir pačiame turnyro lopšyje – Ispanijoje. Sprendimas keisti patekimo į turnyro principus ir mažinti komandų skaičių buvo apsvarstytas ir antradienį vykusioje pajėgiausios Ispanijos krepšinio lygos – ACB – klubų asamblėjoje. Asamblėjos prezidentas Francescas Roca pranešė, kad klubai nėra patenkinti uždara Eurolygos sistema, kadangi planuojamas varžybų principas neatitinka sportinių ACB lygos reikalavimų.

F. Roca buvo susitikęs su Eurolygos vadovu Jordi Bertomeu ir informavo apie savo poziciją, tačiau panašu, kad abiems šalims susitarti bus sudėtinga. Eurolygos pusėn linksta trys A licencijas turintys klubai – Madrido „Real“, „Barcelona“ ir Vitorijos „Laboral Kutxta“, jau prieš kurį laiką pradėję kalbėti apie tai, kad reikėtų mažinti rungtynių Ispanijos čempionate skaičių. Tuo metu likę 15 turnyro klubų su tokia pozicija nesutinka. Piestu ypač stoja Malagos „Unicaja“ klubas, šiuo metu žaidžiantis Eurolygoje, tačiau dėl naujojo formato už turnyro borto liksiantis ateinančiais metais. „Unicaja“ jau paskelbė savo poziciją: jei FIBA nuspręs organizuoti Čempionų lygą, Malagos klubas tikrai dalyvaus šiame turnyre.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA