Žmonės aukoja pinigus „Arui”, kad būtų galima įsigyti neperšaunamų liemenių | Kas vyksta Kaune

Žmonės aukoja pinigus „Arui”, kad būtų galima įsigyti neperšaunamų liemenių

BNS 2015/11/23 17:28
Archyvo nuotr.

Socialiniuose tinkluose išplitus raginimams paaukoti pinigų Policijos antiteroristinių operacijų rinktinei „Aras“, gyventojai per kelias dienas į rinktinės sąskaitą pervedė 6 tūkst. eurų.

Vien per pirmadienį žmonės paaukojo apie 3,5 tūkst. eurų, BNS sakė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vadovas Ramūnas Matonis.

„Ryte buvo apie 2,5 tūkst., per dieną parama daugiau nei padvigubėjo. Daugiausia aukoja fiziniai asmenys“, – BNS sakė R.Matonis.

Anot jo, pinigai ir toliau aukojami – priklausomai nuo surinktų lėšų, specialiai suburta komisija spręs, ką įsigyti.

Policijos duomenimis, viena „Aro“ naudojama neperšaunama liemenė kainuoja apie 2 tūkst. eurų.

„Aišku, tai bus „Aro“ veiklai panaudojama, kažką nupirksime – nebūtinai liemenes, galbūt amunicijos, kuprinių“, – teigė policijos atstovas.

Akcija, skirta paremti „Arui“, socialiniame tinkle „Facebook“ inicijuota praėjusią savaitę, kai rinktinės vadovas Viktoras Grabauskas pareiškė, kad „Aras“ teturi 25 liemenes, kurioms dar galioja garantija ir kurias galima dėvėti.

Iniciatyvos sumanytojų teigimu, jos tikslas – ne surinkti kuo daugiau pinigų, o atkreipti visuomenės dėmesį.

Policijos atstovai taip pat teigia labai vertinantys šią akciją, kaip simbolinę paramos išraišką policijai. Taip pat primenama, kad visuomenė rinktinę gali paremti pervesdami 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio.

Reaguodamas į teroro išpuolius Prancūzijoje, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas prašo kitų metų biudžete numatyti papildomus 2 mln. eurų Valstybės saugumo departamentui (VSD) bei apie 0,8 mln. eurų Lietuvos policijos specialiųjų operacijų rinktinei „ Aras“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA