Kauno savivaldybė neteko herbo | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybė neteko herbo

R. Tenio nuotr.

Šią savaitę nuo Kauno miesto savivaldybės dingo kelis metus ant stogo stovėjęs Kauno miesto herbas. Atsikratyti herbo sumanę visuomenės veikėjai tikina, jog reklamų ant tokio pastato neturi būti, todėl herbas jau seniai turėjo būti nuimtas.

Ant Kauno savivaldybės pastato miesto herbas buvo užkeltas 2008-aisias, kuomet buvo minimas Kauno savivaldos 600-asis jubiliejus. Po to kasmet pasikeisdavo paskutinis skaičius, tačiau, anot herbo nuėmimo iniciatorių, tai nebuvo tikslinga daryti.

„Nuėmė ir teisingai padarė. Vienkartiniam atvejui toks herbas tiko. Kitais metais, kuomet buvo rašomi skaičiai, buvo sakoma netiesa, nes visų pirma savivaldos simbolis yra rotušė. Antra – ne visais laikais Kaunas turėjo savivaldą“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius.

Pasak pašnekovo, savivaldybės pastatas yra tarpukario modernizmo pavyzdys, todėl ant jo negali būti kabinamos jokios reklamos. K. Ignatavičius tikina, jog ant pastato kabėjo tik dalis Kauno herbo, o ne pilnas jo vaizdas, todėl tokį fragmentą ir galima vadinti reklama. Jei žmonėms labai reikia herbo ir metų skaičiavimo ant savivaldos pastato, tai gali atsirasti lentelė šalia Kauno miesto savivaldybės pavadinimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA