S. Skvernelis: matant intrigas, noras dalyvauti politikoje su kiekviena diena mažėja | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis: matant intrigas, noras dalyvauti politikoje su kiekviena diena mažėja

BNS 2015/11/21 17:27
R.Tenio nuotr.

Penktadienį apie atsistatydinimą pranešęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pabrėžia nesąs apsisprendęs dėl tolesnio dalyvavimo politikoje ir, pasak jo, matant verdančias intrigas, šis noras vis labiau mažėja.

„Man su kiekviena diena, praleista matant, kaip valstybė yra tvarkoma, kaip intriguojama, kaip valstybės interesai kai kuriais atvejais yra visiškai neįdomūs, yra asmeninės ambicijos, intrigos, pletkai, gandai – tai tikrai tas noras su kiekviena diena vis mažėja“, – BNS šeštadienį sakė S.Skvernelis.

Taip ministras komentavo Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės žiniasklaidai kelis kartus pakartotus teiginius, esą jis planuoja su Socialdemokratų partija dalyvauti 2016 metų Seimo rinkimuose.

„Tokių gandų skleidimas, ypatingai, kai tai konkrečiai yra susiję su tuo asmeniu, kuris skleidžia, ko gero yra naujas politinės „kultūros“ standartas. Iš tiesų su kandidatavimu ar nekandidatavimu yra kelios sąlygos, šiandien jokių sprendimų nėra priimta“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Ministras minėjo esąs atviras visoms politinėms jėgoms, tačiau tam, kad apsispręstų, jam reikia žinoti jų tikslus ir planus. Bet kokia kaina į politiką S.Skvernelis tvirtino nesiveršiąs.

S.Skvernelis atsistatydinimo pareiškimą parašė penktadienį, sulaukęs daug kritikos dėl ketvirtadienio vakarą įvykusio incidento, kai įtariamasis pagrobė iš policininkų automatą ir su juo paspruko. Be to, jis įsivėlė į konfliktą su Seimo pirmininke – ji teigė, kad per pokalbį telefonu negavo iš ministro informacijos apie įvykį.

Paskelbus apie šį sprendimą, viltį, kad vidaus reikalų ministras persigalvos, išreiškė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius. Paklaustas, ar tai nepakeitė jo nuomonės, S.Skvernelis šeštadienį teigė ministrui pirmininkui grįžus su juo susitiksiąs ir pasikalbėsiąs, tačiau pabrėžė, kad jo „sprendimas yra išreikštas“.

Komentuodama premjero poziciją, kad S.Skvernelis galėtų persigalvoti dėl pasitraukimo, Seimo vadovė penktadienį tai įvertino kaip rinkimų kampanijos dalį. Ji tvirtino padėtį kitą savaitę dar aptarsianti su Seimo frakcijomis ir valdyba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA