Atsistatydina vidaus reikalų ministras S.Skvernelis | Kas vyksta Kaune

Atsistatydina vidaus reikalų ministras S.Skvernelis

BNS 2015/11/20 16:32
R.Tenio nuotr.

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis penktadienį premjerui Algirdui Butkevičiui įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

Ministras pareiškė, kad iš pareigų  traukiasi „vardan visuomenės intereso ir stabilumo mūsų šalyje, bendros globalios grėsmės akivaizdoje“.

S.Skvernelis ir policijos vadovybė sulaukė daug kritikos dėl ketvirtadienio vakarą įvykusio incidento, kai įtariamasis pagrobė iš policininkų automatą ir su juo paspruko.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sakė ketvirtadienio vakarą per pokalbį telefonu su S.Skverneliu nesulaukusi ministro tinkamų paaiškinimų. Pats ministras teigė, kad parlamento vadovė skambučiu trukdė jam dirbti.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė stojo L.Graužinienės pusėn, sakydama, kad S.Skvernelis „demonstruoja žemą politinį lygį“ ir „nesupranta savo asmeninės atsakomybės“.

Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė BNS sakė, kad prezidentė situaciją įvertins gavusi premjero teikimą. Pagal Konstituciją, prezidentas ministrus skiria ir atleidžia premjero teikimu.

S.Skvernelis išplatintame pranešime spaudai nurodė, kad „šiandien valstybei kaip niekad reikalingas stabilumas“.

„Bet kokia vykdomosios valdžios skaldymo politika yra naudinga tik mūsų oponentams ar visuomenės intereso vertybes paminančioms politinėms jėgoms. Man svarbiausia – kiekvieno Lietuvos žmogaus ir pačios valstybės saugumas. Todėl vardan visuomenės intereso ir stabilumo mūsų šalyje, bendros globalios grėsmės akivaizdoje, priimu tokį sprendimą“, – sakė S.Skvernelis.

Ministras teigė tikintis, kad per metus, jam vadovaujant Vidaus reikalų ministerijai, nuveikti darbai leidžia visuomenei, kiekvienam jos nariui, jaustis saugesniam.

„Visada dirbau vardan to, kad mūsų šalyje saugus galėtų jaustis kiekvienas: nuo vaiko iki senjoro. Tik tokia valstybė gali būti stipri. Politinės kultūros lygis ar partiniai interesai neturi sugriauti piliečių pasitikėjimo valstybe, ginančia savo žmonių interesus“, – sakė S.Skvernelis.

Ministras padėkojo „kiekvienam Lietuvos žmogui, pareigūnui, valstybės tarnautojui ir kitiems, kurie išreiškė paramą bei palaikymą VRM inicijuotoms pertvarkoms bei pokyčiams“.

„Palaikymas buvo didžiulis ir tai ženklas, jog buvo einama teisingu keliu: saugios, laisvos, pilietinės visuomenės link“, – teigė S.Skvernelis.

S.Skvernelį į ministro pareigas delegavo „Tvarkos ir teisingumo“ partija. Ministras nėra šios partijos narys.

Premjeras tikisi, kad ministras persigalvos 

Premjeras Algirdas Butkevičius tikisi, kad vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis persigalvos dėl atsistatydinimo.

„Premjeras S.Skvernelio darbą vertina teigiamai ir tikisi, kad jis pakeis savo sprendimą dėl atsistatydinimo“, – BNS penktadienį premjero poziciją perdavė jo atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Ministro konfliktą su Seimo pirmininke premjero atstovė paaiškino įtempta padėtimi. „Reikia suprasti, kad visa ši situacija, kai yra įtempta padėtis, kai vyksta sulaikytojo paieška, tikrai didelė įtampa, ir tokiu metu galėjo visko įvykti, ir asmeniniai nesutarimais su Seimo pirmininke paaštrėti. Galbūt S.Skverneliui derėtų apgalvoti savo sprendimą ir jį pakeisti, premjeras to tikėtųsi“, -sakė E.Butkutė-Lazdauskienė.

Pasak premjero atstovės, ministrui derėjo suteikti informaciją Seimo pirmininkei apie vykstančią paieškos operaciją, tačiau ministras pirmininkas iš jos „tikisi supratimo“.

Ji taip pat pridūrė, kad Vyriausybės vadovas turi penktas dienas apsispręsti, ar pasirašyti atsistatydinimo prašymą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA