Masiniuose renginiuose kauniečius pasitinka gausesnė apsauga | Kas vyksta Kaune

Masiniuose renginiuose kauniečius pasitinka gausesnė apsauga

R. Tenio nuotr.

Į „Žalgirio“ areną plūstantiems žmonėms teko išpurtyti visas kišenes, tik tuomet jie įleisti į vidų. Vieni kauniečiai nieko neįprasto nepastebėjo, kiti – prisipažino, jog po Prancūzijos įvykių nesijaučia visiškai saugūs, tačiau ryžosi ateiti į „Žalgirio“ areną.

Po teroro aktų Paryžiuje, ir Lietuvoje yra sustiprinta apsauga ir patruliavimas. Portalas „Kas vyksta Kaune“ savaitės pradžioje skelbė, jog policijos pareigūnai miestą stoja ginti su automatais, tačiau sustiprinta ne tik ši grandis. Ypatingai masinių renginių metu sustiprinta apsauga, tikrinami visi iš eilės, norintys patekti į vidų.

Tuo įsitikino ir portalo žurnalistai. Paprastai per atskirą įėjimą spaudos atstovai į „Žalgirio“ areną patekdavo tik parodę specialius pažymėjimus, tačiau į vakar vykusias Kauno „Žalgirio“ ir Zielona Guros „Stelmet“ komandų krepšinio varžybas pateikti nebebuvo taip paprasta. Teko apsaugos darbuotojams parodyti, ką nešasi kuprinėje, ar neslepia ginklų ar kitų pavojingų medžiagų. Tik po patikros praleisti į vidų. Akylai tikrinti ir „Žalgirio“ arenos darbuotojai, o prieš varžybas patikrinta ir pati arena bei žiūrovų vietos.

Patys apsaugos darbuotojai tikina, jog yra perėję mokymus, kaip elgtis pavojaus atveju. Apsauginiai neslepia, jog tikrinti lankytojus jiems įprasta, tačiau dabar tai tenka daryti gerokai griežčiau.

Tuo tarpu varžybų stebėti atėję lankytojai laikosi dvejopos nuomonės. Vieniems, tai – įprasta ir niekuo neišsiskirianti apžiūra. Kiti į „Žalgirio“ areną atėjo su nerimo gaidele.

„Mane tikrino įprastai, kaip visada. Nieko naujo“, – patikino Inga.

„Apsaugą vertinu gerai. Man atrodo, jog tikrina įprastai ir tai yra eilinė procedūra, kai patikrina kišenes, kuprinę, kelnes ir visą kitą. Aš pasitikiu, todėl jokios baimės nejaučiu“, – nuomone pasidalino Rytis.

„Įprastinis patikrinimas, nieko naujo nepastebėjome, nei stipriau, nei griežčiau. Aš arenoje esu antrą kartą. Žinoma, baimės dėl įvykių nėra, tačiau kyla visokių minčių, visgi, esame masinių susibūrimų vietoje ir čia yra tam tikra rizika“, – praėjęs patikrą kalbėjo Tomas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA