Naujų ir renovuotų daugiabučių gyventojams – geros naujienos | Kas vyksta Kaune

Naujų ir renovuotų daugiabučių gyventojams – geros naujienos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė pritarė Aplinkos ministerijos parengtam projektui, kuriuo siūlyta sumažinti kaupiamąsias įmokas naujų ir renovuotų daugiabučių namų gyventojams.

Reaguodama į gyventojų ir savivaldybių kreipimusis ir atsižvelgdama į tai, kad rizika, jog artimiausiu metu teks remontuoti naujai pastatytus ar neseniai renovuotus namus daug mažesnė, Aplinkos ministerija pasiūlė leisti jų gyventojams mokėti mažesnes įmokas į kaupiamąjį fondą.

Iki šiol, vadovaujantis balandžio 15 d. Vyriausybės nutarimu, penkerių metų laikotarpiu, kol galioja minimali statinio ar atliktų statybos darbų garantija, patalpų savininkams buvo nustatytas 0,03–0,05 Eur už kvadratinį metrą minimalus kaupiamosios įmokos tarifas. Nuo šiol naujai pastatytų, rekonstruotų ir renovuotų daugiabučių namų patalpų savininkams, jų sprendimu, penkerius metus nuo statybos darbų užbaigimo gali būti taikomas 50 procentų mažesnis minimalus mėnesinės kaupiamosios įmokos tarifas.

Minimalios kaupiamosios įmokos normatyvo išimtis pagrįsta tuo, kad einamojo remonto darbų tikimybė naujuose ir atnaujintuose namuose gerokai mažesnė negu senuose neatnaujintuose namuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA