Kaunietė pasipiktino Kauno klinikų apsauga: neįleido į teritoriją pasiimti vaiko | Kas vyksta Kaune

Kaunietė pasipiktino Kauno klinikų apsauga: neįleido į teritoriją pasiimti vaiko

R. Tenio nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi viena kaunietė Dovilija. Moteris pasipiktino Kauno klinikų apsauginių darbu, mat per juos teko traumą patyrusį vaiką į automobilį nešti per lietų, nes nebuvo įleista į teritoriją.

„Labai prašau Jūsų pagalbos, pasidomėti ir paviešinti situaciją apie Kauno klinikas. Vakar bandžiau pasiimti savo vaiką iš vaikų priėmimo skyriaus po patirtos traumos, bet buvau neįleista į teritoriją. Buvo liepta atnešti laikiną leidimą arba vaiką neštis į automobilį per visą aikštę lyjant lietui.

Neturiu nieko prieš medikus, ar Klinikas, gydymas ir priežiūra aukščiausio lygio, bet kas per monstrai dirba apsaugoje, ką mąsto jų viršininkas? O jei jam reikėtų savo vaiką per lietų nešti? Įdomu, ar ir jo neįleistų? Bandžiau jam priskambinti, bet nepavyko“, – dėstė pasipiktinusi kaunietė.

Kauno klinikų direktoriaus ekonomikai ir infrastruktūrai prof. Artūro Grebliausko komentaras:

Apgailestaujame dėl įvykusio nesusipratimo, bet galime patikinti, kad tai pavienės situacijos.

Į Kauno klinikų Traumų ir skubios pagalbos centrą atvykstantys pacientai ar jų artimieji, atvežantys pacientą, yra įleidžiami į Kauno klinikų teritoriją pro vartus, esančius J. Lukšos-Daumanto gatvėje.

Norintys pasiimti namo išleidžiamą pacientą iš Skubios pagalbos skyriaus ar Vaikų priėmimo poskyrio, turi gauti laikiną leidimą, kurį išduoda budintis personalas. Šį leidimą paciento artimieji perduoda apsaugos darbuotojams ir gali įvažiuoti pasiimti paciento.

Kadangi Kauno klinikose kasdienis pacientų ir lankytojų srautas siekia kelis tūkstančius, įvažiavimas į teritoriją yra griežtai kontroliuojamas. Į teritoriją įvažiuoti automobiliu gali leidimus turintys pacientai, kurie atvyksta į chemoterapijos dienos stacionarą, neįgalieji ir tėveliai, atvykstantys pasiimti naujagimių ar atvežę juos paskiepyti.

Kauno klinikų aikštelėse ir vidaus gatvėse yra 1420 stovėjimo vietų, skirtų Kauno klinikų darbuotojams ir interesantams. Ligoninėje dirba daugiau nei 7000 darbuotojų, šalia įsikūrusiuose Lietuvos sveikatos mokslų universiteto padaliniuose mokosi keli tūkstančiai būsimųjų medikų. Vienu metu ligoninėje gydoma apie 2000 pacientų, per metus Kauno klinikose registruojama daugiau nei 1,3 mln. ambulatorinių apsilankymų. Skubios pagalbos skyriuje per metus priimama apie 100 tūkst. vaikų ir suaugusiųjų iš visos Lietuvos.

Tikimės, jog dalį su automobilių stovėjimu susijusių klausimų padės išspręsti artimiausiu metu pradedama statyti daugiaaukštė 600–700 vietų automobilių aikštelė.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo nuomone apie Kauną ar čia teikiamas paslaugas, parašykite el. paštu kaunas@kasvyksta.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA