Vilnius ar Kaunas turės Mokslo centrą paaiškės kitąmet | Kas vyksta Kaune

Vilnius ar Kaunas turės Mokslo centrą paaiškės kitąmet

BNS 2015/11/16 20:05
R. Tenio nuotr.

Vilniuje ar Kaune bus statomas modernus mokslo ir inovacijų centras, paaiškės kitų metų pradžioje, po pirmadienį Švietimo ir mokslo ministerijoje vykusio abiejų miestų savivaldybių centro vizijų pristatymo BNS sakė švietimo ir mokslo viceministrė Svetlana Kauzonienė.

„Buvau labai didelė optimistė, kad iki metų pabaigos mes tikrai turėsime priimti sprendimą, bet šios dienos situacija parodė, kad iki Naujų metų mes tikrai nepriimsime sprendimo. Yra duotas terminas iki sausio 10 dienos detalizuoti kiekvieno projekto finansavimo dalį ir tada iki sausio pabaigos bus priimtas sprendimas, jau neatidėsime jo“, – sakė S.Kauzonienė.

Ji abiejų miestų pristatytas vizijas vadino labai konkurencingomis. Pasak viceministrės, abu miestai pateikė išbaigtas projekto vizijas, rado tinkamas vietas muziejui statyti ir pristatė turinį bei ekspozicijas.

„Tikrai nereikia įrodinėti nei vienam, nei kitam, kad toks Mokslo centras reikalingas Lietuvoje. Jie įrodinėjo mums, kad tikrai reikalingas“, – kalbėjo ji.

Tačiau kilo klausimų dėl planuojamo biudžeto, todėl miestų paprašyta detaliau pristatyti, kaip prie centro finansine prasme galėtų prisidėti privatūs investuotojai.

Nors Mokslo muziejaus vieta bus parinkta vėliau nei planuota, pasak S.Kauzonienės, preliminari mokslo centro įrengimo data nesikeičia – tikimasi, kad jis duris atverti galėtų 2018 ar 2019 metais.

Mokslo ir technologijų centre lankytojai galėtų interaktyviai susipažinti su žmonijos atradimais ir išradimais, mokslo ir technologijų naujovėmis, patys jas išbandyti, centre būtų pristatomos inovatyvios Lietuvos įmonės. Moksleivius atlikti mokslo eksperimentus kviestų modernios laboratorijos, o mokytojams būtų sudarytos galimybės atnaujinti kvalifikaciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA