Technologijų kūrėjai gyvena Kaune | Kas vyksta Kaune

Technologijų kūrėjai gyvena Kaune

"Blaster" nuotr.

Kaune, Savanorių prospekte, jau pusę metų naujomis patalpomis džiaugiasi kartu įsikūrusios trys inovatyvios IT įmonės: “TeleSoftas”, “AdeoWeb” bei “SneakyBox”. Visos šios inovatyvios įmonės – skirtingas, tiek Lietuvoje, tiek užsienyje veiklas vykdančios įmonės.

[galerija kiek=””]

Įmonės jau spėjo “pakrikštyti” naujuosius namus ir vadina juos “Blaster” edrve. Patalpose, primenančiose didelį akvariumą, darbuojasi virš 100 žmonių, tačiau dirbančios komandos erdvėmis susiskirsčiusios itin aiškiai, o darbuotojai, bevaikštantys tarp stiklinių „kabinetų“, atrodo gan atsipalaidavę ir linksmi.

„Blaster“ koordinatorė Reda Aleksandavičienė teigia, kad ši darbo vieta – išskirtinė: „Aplinka – itin draugiška, įmonės veikia tinklo bendradarbiavimo principu“. Atviroje laisvalaikio erdvėje įrengta moderni ir jauki virtuvė, šalia – spalvinga žaidimų ir poilsio erdvė. Skirtingų spalvų konferencijų salėse susirinkimuose dalyvaujantys darbuotojai įvykius aptaria nenuobodžiai – kilusias idėjas tiesog rašo ant sienų.

Įmonės panašios, veiklos – skirtingos

Visos trys įmonės įsikūrė kartu ne veltui – jų teikiamos paslaugos susijusios su technologijų kūrimu, tačiau įmonių profesionalai atsakingi už skirtingas sritis.

UAB „TeleSoftas“ specializuojasi bevielių komunikacijų ir mobiliųjų technologijų programavimo paslaugų srityje bei kuria unikalius IT produktus pasauliniu mastu.

Įmonė savo kasdieninėje veikloje vadovaujasi principu kiekvienam kuriamam produktui/paslaugai dedikuoti profesionalią, atitinkamus įgūdžius turinčią inžinierių komandą.

Kompiuterinių žaidimų kūrimo įmonė „SneakyBox“ – tai profesionali IT produktų kūrimo kompanija, besispecializuojanti žaidimų kūrimo personaliniams kompiuteriams bei mobiliosioms platformoms srityje. Visgi, žaidimai nėra vienintelė įmonės veikla, didelis dėmesys skiriamas interaktyvių, papildytos realybės sprendimų kūrimui.

Tuo tarpu UAB „AdeoWeb“ įmonė įgyvendina įvairius elektroninės prekybos projektus: nuo strategijos sukūrimo iki programavimo bei elektroninės rinkodaros.

Klientai – iš viso pasaulio

Visų trijų įmonių klientai – tarptautiniu mastu žinomos bendrovės, partnerėmis tampančios per įvairias verslo misijas ar parodas, bei bendradarbiauti užsimanančios, išgirdus gerus atsiliepus iš jau buvusių klientų. Negalima įmonių įvardinti kaip konkurenčių, jos labiau kaip partnerės.

„TeleSofto“ klientai klientai yra gerai pasaulinėje rinkoje žinomos kompanijos „BBC2“, „Top Gear“, „British Petroleum“, „Orange Aston Martin“. Įmonės „AdeoWeb“ pasiūlytus sprendimus naudoja tokios įmonės, kaip „Lenovo“ ar „Dell Student Initiative“. Inovatyviąją „SneakyBox“ sėkmė aplankė, kai įmonė buvo pakviesta dalyvauti „AppCampus“ programoje, pagal kurią pasaulinių bendrovių „Nokia“ ir „Microsoft“ paskelbta „Windows Phone“ aplikacijų kūrimo programa sulaukė apie 900 idėjų iš viso pasaulio.

Kuriasi naujas technologijų klasteris

Kartu susitelkusios skirtingų kompetencijų technologijų įmonės susibūrė ne veltui – jau lapkričio 17 d. bus pasirašytas klasterį „Blaster“ įkurianti sutartis. Šią sutartį pasirašys „TeleSofto“, „AdeoWeb“ ir „SneakyBox“ atstovai, taip pat tikėtina, jog ateityje prisijungs ir kitos įmonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA