Kauniečiai nešykštėjo fantazijos siūlydami naujus tilto pavadinimus | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai nešykštėjo fantazijos siūlydami naujus tilto pavadinimus

R. Tenio nuotr.

Nors nuo paskelbimo, kad naujajam Panemunės tiltui pavadinimą galvos gyventojai, praėjo tik para, kauniečiai pateikė daugybę kūrybingų pasiūlymų.

Iki lapkričio 22-osios Kauno gyventojai yra skatinami siūlyti pavadinimus neseniai atidarytam naujai pastatytam Panemunės tiltui. Nepaisant to, jog nuo tarpukario žmonės šį tiltą vadino Panemunės tiltu, jis oficialaus pavadinimo neturi, todėl Kauno miesto savivaldybės įamžinimo komisija užduotį išrinkti vardą patikėjo gyventojams.

„Tiltai išsiskiria miesto kontekste ir turi tam tikrą svorį ir reikšmę. Tiltams pavadinimai suteikiami visoje Europoje. Iki šiol pavadinimus sugalvodavo ekspertai, tada juos patvirtindavo miesto taryba. Mes nusprendėme į pavadinimo sugalvojimo procesą įtraukti visus kauniečius“, – teigė Kauno miesto tarybos narys, Pavadinimų suteikimo ir atminimo įamžinimo darbo grupės atstovas Donatas Večerskis.

Tačiau didžioji dalis kauniečių nenori, kad tiltas įgautų kitokį pavadinimą. Daugelis „Kas vyksta Kaune” skaitytojų tiesiog mano, jog kitoks oficialus pavadinimas neturėtų prasmės.

„Arba pavadiname taip, kad tilto pavadinimas būtų gudrus, kad išgirdęs žmogus susidomėtų kodėl taip pavadinta, arba tiesiog Panemunės tiltu, kad būtų mažiau painiavos. Nes ir Kleboniškio, ir Lampėdžių tiltas turi oficialius pavadinimus, bet vis tiek juos vadiname senais vardais, nes architektų, projektavusių tiltus pavardės, mums visiškai neįdomios.“ – rašė skaitytojas Darius.

Taip pat atsirado žmonių, kurie pateikė pavadinimų, susijusių ir su dabartiniu Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu bei buvusiu – Andriumi Kupčinsku. Siūlymuose buvo tokių pavadinimų kaip: „Matijošaičio didžiojo tiltas“ „Andriaus svajonės tiltas“, „Kupčintiltis“, „ Vičiūnų tiltas“ ar „Raudonojo krabo tiltas“.

Vienas iš įdomesnių siūlymų – apjungti Šančių ir Panemunės pavadinimus: „Šanpanės tiltas”.

Likę pasiūlymai susitelkė į istorines asmenybes bei Kauną apibūdinančius terminus: „Karaliaus Mindaugo tiltas“, „Antano Smetonos tiltas“, „Laikinosios sostinės tiltas“ ir t.t.

Visus pasiūlymus galite peržiūrėti čia>>>

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA