Namą pasistatęs pakaunės gyventojas: „Burrbery“ čia ne prie ko | Kas vyksta Kaune

Namą pasistatęs pakaunės gyventojas: „Burrbery“ čia ne prie ko

delfi.lt 2015/11/12 18:41
DELFI nuotr.

„Namas kaip namas. Dryžuotas namas ir tiek“, – sako Irmantas Jakas, pakaunėje savo rankomis pasistatęs dviejų aukštų namą. Tačiau daugeliui užkliuvo nestandartinis pastato dažymas. Į komentarus ir kritiką I. Jakas numoja ranka.

[galerija]

Beveik visą namą I. Jakas pasisatė pats. Naujo amato buvęs profesionalus rankininkas išmoko svetur.

„Aš viską pats dariau, tik nemūrinau blokelių. Visa kita – pamatai, stogas, elektra, santechnika mano daryta.

Gyvenimas privertė išmokti. Baigęs pedagoginį Šiauliuose išvažiavau į Angliją ir neseniai grįžau. Anglijoje teko išmokti naujo amato“, – DELFI sako I. Jakas.

„Burberry“ namas – tokia mintis šauna daugeliui išvydus namą Garliavoje. Tačiau buvęs emigrantas tik šypteli – tikrai nesistengė atkartoti garsiųjų Didžiosios Britanijos mados namų stilių,

„Pats pirmą kartą tinkavau. Kas tinkuoja didelį plotą žino, kad nepavyksta užtinkuoti sujungimų – matosi kvadratai, tinkavau po 1 kv. m. plotą. Kadangi kvadratais gavosi galvojau, kaip įdomiau nudažyti, kad tų kvadratų taip nesimatytų. Jeigu įsižiūrėjus į raštą matosi kvadratai. Tada atkreipiau dėmesį į „Burberry“ raštą, kuris taip pat kvadratinis“, – paprastą namo dažymo istoriją pasakoja I. Jakas.

Be to, baldų gamybos įmonės vadovas neslepia, kad „Burnerry“ nėra jo mėgstamiausias prekės ženklas.

„Šiaip „Burrbery“ čia ne prie ko. Jei kalbame apie drabužius, tai pirmenybę teikiu „Hugo Boss“, kurio gerbėjas esu“, – sako I. Jakas.

DELFI nesenai rašė apie netoli Raseinių esantį „Adidas“ namą, kurio savininkas jau abejoja, ar dėl didžiulio aplinkinių dėmesio dar kartą ryžtųsi taip dažyti namą.

Tuo tarpu I. Jakas savo sprendimo nekeičia.

„Tikrai nesigailiu. Taip, tai išskirtinis namas. Man juoką kelia komentarai, kad kopijuoju „Burberry“. Būčiau norėjęs, kad atrodytų kaip „Burberry“ tai būčiau daręs „Burberry“ – ir spalvas, ir visą kitą raštą tiksliai atkartojęs. Man ne tas aktualu buvo. Nėra nė vienos „Burberry“ spalvos. Taip, panašu, bet tikrai ne kopija. Arba būtų labai jau prasta kopija“, – sako I. Jakas.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA