Nelegalių lenktynių dalyviai iš Kauno gatvių privilioti į saugią trasą | Kas vyksta Kaune

Nelegalių lenktynių dalyviai iš Kauno gatvių privilioti į saugią trasą

Kaunas.lt nuotr.

Daugiau nei dešimtmetį įvairiose Kauno vietose vykdavusios nelegalios gatvės lenktynės šįmet persikėlė į uždarą „Nemuno žiedo“ trasą. Lenktynių „Taikos dragai“ organizatorių teigimu, pirmojo sezono metu įvykę 10 renginių pritraukė daugiau nei 700 dalyvių ir 12 tūkst. žiūrovų.

„Tiek dalyvių, tiek ir žiūrovų susidomėjimas traukos lenktynėmis – stulbinantis. Per kelis mėnesius startavo daugiau nei 700 dalyvių. Iš simbolinių starto mokesčių surinkome 8 tūkstančius eurų, kuriuos skyrėme „Nemuno žiedo“ trasos atnaujinimui“, – teigė vienas iš „Taikos dragų“ iniciatorių Giedrius Rajunčius.

Pasak G. Rajunčiaus, anksčiau nelegalios gatvių varžybos nakties metu vykdavo Karaliaus Mindaugo bei Taikos prospektuose. „Taikos dragų“ organizatoriams pavyko nelegaliose lenktynėse dalyvaudavusius vairuotojus prisikviesti į uždarą ir saugią trasą.

„Tokia iniciatyva ypač aktuali šiandienienos kontekste. Matome, kas vyksta miestų gatvėse, todėl jaunimui pasiūlėme persikelti pas mus į trasą ir suteikėme galimybę daryti tai, ką jie paprastai darydavo gatvėse – tik saugiai ir nekeliant pavojaus aplinkiniams. Atsižvelgus į šių metų projekto rezultatus labai svarbu paminėti ir potencialą, kuris atsiskleidė per šį trumpą laikotarpį. Tai tik dar vienas įrodymas, kad jaunimui yra reikalinga saugi bei uždara teritorija, kurioje jie galėtų užsiimti savo mėgiama veikla. Ir toliau tęsime šia iniciatyvą“, – kalbėjo ,,Nemuno žiedo” direktorius Arūnas Samochinas.

„Tai, kad per kelis mėnesius jums pavyko nelegalias lenktynes perkelti į saugią trasą, yra didelis pasiekimas. Dėkoju jums ir linkiu nesustoti pusiaukelėje“, – sveikindamas „Taikos dragų“ organizatorius, tvirtino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA