„Atgal į ateitį“ sugrįžo ir pritraukė daug smalsių akių | Kas vyksta Kaune

„Atgal į ateitį“ sugrįžo ir pritraukė daug smalsių akių

R. Tenio nuotr.

Legendinio filmo „Atgal į ateitį“ automobilis oficialiai pristatytas visuomenei. Istorinių automobilių entuziastai pasakoja, jog toks eksponatas yra jauniausias jų kolekcijoje, tačiau turi labai didelę vertę.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ yra skelbęs, jog iš savo garažo tarybos narys Dainius Matijošaitis ištraukė neeilinį automobilį – „DeLorean DMC-12“. Spalio 21 dieną šį automobilį pristatė istorijos žinovams. Pasirinkta būtent ši data, mat legendiniame filme „Atgal į ateitį“ pagrindiniai herojai tokiu automobiliu keliavo laiku ir buvo išpranašavę šia datą.

Šiandien istorinis automobilis pristatytas ir visuomenei. „DeLorean DMC-12“ automobilis iš pradžių nebuvo toks populiarus, tačiau po filmo, žaibiškai išpopuliarėjo. Senovinių automobilių asociacijos „Retromobile“ atstovai neslepia, jog šis eksponatas yra jauniausias, tačiau turintis taip pat įdomią istoriją.

„Kai ruošiamės pristatymui, ieškojome daug istorijos. Atradome, jog gamintojas išėjo iš gerai apmokamo darbo tam, kad sumontuotų svajonių automobilį. Žmogus turėjo svajonę ir ją įgyvendino, o filmas „Atgal į ateitį“ šį automobilį vėl prikėlė. Dabar Teksase naujai pradėtas automobilis gaminti, tačiau jis nebeturės istorinės dvasios. Šis eksponatas, kurį turime mes, yra iš pirmosios serijos ir yra toks, koks atkeliavo iš gamintojų. Mes nieko neremontavome“, – kalbėjo asociacijos „Retromobile“ prezidentas Ramūnas Kardelis.

„DeLorean DMC-12“ automobilių buvo pagaminta vos 8 tūkst. Istorikai pasakoja, jog Lietuvoje tokių automobilių yra vos du, o Latvijoje vienas, tad tai tikrai retas eksponatas. Tai patvirtina ir žmonių susidomėjimas. Ne vienas smalsuolis prie „laiko mašinos“ fotografavosi bei domėjosi įvairiais parametrais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA