Oficialiai pristatytas atsinaujinęs „Girstučio“ baseinas | Kas vyksta Kaune

Oficialiai pristatytas atsinaujinęs „Girstučio“ baseinas

R. Tenio nuotr.

Šiandien LR Vyriausybės ir Kauno miesto savivaldybės nariams, Kūno kultūros ir sporto departamentų bei Lietuvos plaukimo federacijos vadovams pristatytas atsinaujinęs moderniausias Lietuvoje 50 metrų ilgio, 8 plaukimo takų „Girstučio“ baseinas. Pristatymo metu svečiai buvo supažindinti su įvykusiais infrastruktūros pokyčiais bei vizijos įgyvendinimu.

„Girstučio“ baseiną pristatė UAB „Sporto infrastruktūra“ direktorius Paulius Janavičius bei komercijos vadovė Ugnė Balčiūnienė. Svečiams pristatyti jau įgyvendinti pokyčiai, į kuriuos šiuo metu investuota per 120 tūkst. Eur.

Kokie pokyčiai laukia?

Šiais metais vykusios infrastruktūros darbuose buvo peržiūrėti inžineriniai rinklai, atnaujintos sauna, infraraudonųjų spindulių, garinė bei aromaterapinė pirtys, pertvarkyti dušai – išklotos naujos plytelės, sudėta vokiška santechnika. Baseino persirengimo kambariuose buvo įrengtos naujoviškos saugesnės bei talpesnės spintelės, rakinamos elektroniniu užraktu – saugesnės ir talpesnės (iš viso planuojama pastatyti 500). Spintelės valdomos specialiomis elektroninėmis apyrankėmis, kuriomis bus galima atsiskaityti ir už tam tikras sveikatingumo paslaugas.

Itin didelis dėmesys skiriamas švarai plaukimo komplekse. Iš visų baseinų vanduo išleistas ir jie buvo išvalyti. Laikantis griežtų higienos reikalavimų tokia procedūra bus kartojama kartą metuose.

Atsinaujinusiame „Girstučio“ baseine atsirado ir naujų paslaugų pasiūla. Įrengta poilsio zona, kuriose atidarytas „Stop&Go” kavinė-sulčių baras, kuriame galima paragauti sveikuolių kokteilių. Taip pat atidaryta „Masažo akademija“, kurioje klientai kviečiami pasimėgauti SPA paslaugomis.

Itin didelis dėmesys – vaikų edukacijai

„Girstučio“ atstovai teigia, kad atsinaujinusiame baseine itin didelis dėmesys skiriamas vaikų edukacijai ir mokymui plaukti. Jau šiuo metu baseine plaukti mokosi ne tik „Kauno plaukimo mokyklos“ plaukikai, kuriems kasdien teikiami 5 takeliai, bet ir įvairaus amžiaus moksleiviai, kurių mokyklos yra sudariusios sutartį su „Girstučiu“, socialiai remtinų vaikų grupės bei vaikai iš pataisų namų – plaukimas baseine pasirenkamas kaip motyvacijos priemonė.

Tam pritarė ir „Lietuvos plaukimo federacijos“ prezidentas Tomas Kučinskas, kuris pabrėžė, kad efektyviai valdomo „Girstučio“ baseino misija turėtų koncentruotis ties vaikų mokymo plaukti bei sportinių pasiekimų baseine išnaudojimu. Jo manymu, vienas iš svarbiausių „Girstučio“ tikslų – išmokyti plaukti per 2000 vaikų. Tuo pačiu, T. Kučinskas džiaugėsi, kad „Lietuvos plaukimo federacijai“ bei „Girstučio“ atstovams pavyko sutarti dėl sportinių varžybų baseine rengimo bei esamų ir būsimų plaukimo čempionų treniruočių.

„Girstučio“ vizija

Paskutiniuoju metu sklandė kalbos, jog po atsinaujinimo „Girstučio“ baseine itin sukilo kainos. P. Janavičius paminėjo, kad padidėjo vienkartinio apsilankymo kaina, tačiau visos dienos abonementas atpigo net 16 proc. Taip pat buvo pabrėžta, jog atsinaujinęs „Girstutis“ sieks pastovių lankytojų ir fokusuosis į ilgalaikius abonementus, kurių kainos bus itin patrauklios. Siekiama išspręsti ilgalaikio (metinio) abonemento apmokėjimą bei, tikinstis sumažinti finansinę naštą, klientams pasiūlyti išsimokėti kas mėnesį.

„Girstučio“ baseino atstovai taip pat įvardino ir pagrindines jų laukiančius iššūkius – siekiama tobulinti apskaitos ir praėjimo kontrolę, mažinti sezoniškumą bei sulyginti dienų srautus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA