Apdovanoti geriausiai su kontrabanda kovojantys policininkai | Kas vyksta Kaune

Apdovanoti geriausiai su kontrabanda kovojantys policininkai

BNS 2015/10/31 12:31
Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Minint Kriminalinės policijos dieną apdovanoti policininkai, šiemet labiausiai pasižymėję kovoje su šešėline prekyba ir kontrabanda.

Apdovanota dešimt pareigūnų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės, Tauragės, Telšių ir Utenos, kuriems savo apskrityse per metus pavyko uždaryti daugiausia kontrabandinių ir nelegalių prekių realizavimo vietų, šeštadienį pranešė įstaiga „Lietuva be šešėlio“ .

Policininkai, gaudydami nelegalius prekeivius, rėmėsi ir atsižvelgė į viešosios įstaigos „Lietuva be šešėlio” internete sukurtą šešėlio žemėlapį, kuriame gyventojai anonimiškai praneša apie jiems žinomas nelegalių akcizinių prekių prekybos vietas.

„Per dvejus metus, kiek gyvuoja Lietuvos šešėlio žemėlapis, uždaryta daugiau kaip 500 nelegalios prekybos vietų. Dar daugiau vietų patikrinta, nes ne visi pranešimai pasitvirtina. Tai svarbus ir reikšmingas darbas, kurį atlieka kriminalinės policijos pareigūnai visoje Lietuvoje. Svarbu, kad reaguojama į pačių gyventojų paliekamus pranešimus ir žmonės visose apskrityse yra aktyvūs – per žemėlapio gyvavimą gauta beveik 7000 pranešimų”, – sakė „Lietuvos be šešėlio” vadovas Kęstutis Kupšys.

Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas skelbia, kad Kriminalinės policijos dienos proga policijos generalinis komisaras Linas Pernavas vienkartinėmis piniginėmis išmokomis paskatino du Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus, trečiąjį šių metų ketvirtį pasiekusius geriausių rezultatų kovojant su nelegalia tabako gaminių apyvarta.

Marijampolės apskrities vyriausiajam policijos komisariatui taip pat skirta 390 eurų, kuriuos bus galima panaudoti priemonėms, skirtoms kovai su nelegalia prekyba stiprinti ir įsigyti.

Lietuvos laisvosios rinkos instituto atliekamo tyrimo duomenimis, šešėlinės ekonomikos dalis Lietuvoje siekia beveik 30 proc. Kartu su Bulgarija ir Rumunija Lietuva vis dar yra tarp didžiausią šešėlinės ekonomikos dalį turinčių valstybių Europos Sąjungoje.

Nelegali prekyba ir kontrabanda ypač paplitusi tarp akcizais apmokestinamų prekių: kas trečia surūkoma cigaretė ir įsigyjamas spiritinis gėrimas Lietuvoje yra nelegalus, vidutiniškai vienas iš 6 litrų sunaudojamų degalų yra kontrabandinis.

„Lietuva be šešėlio” užsakytas tyrimas parodė, kad 62 proc. Lietuvos gyventojų vis dar toleruoja šešėlinę prekybą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA