Kaimynai savavališkai aptvėrė dalį automobilių aikštelės ir rezervavo sau vietas | Kas vyksta Kaune

Kaimynai savavališkai aptvėrė dalį automobilių aikštelės ir rezervavo sau vietas

"Kas vyksta Kaune" skaitytojų nuotr.

Gudrūs kaimynai nusprendė pasavivaliauti. Automobilių stovėjimo aikštelėje nelegaliai įrengė rakinamas vietas, tad grįžę po darbų nebesibaimina, jog neras kur pastatyti automobilį. Deja, nelegalios tvoros turės būti nuimtos.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi Dainavos gyventojas, tikindamas, jog kaimynai savavališkai okupavo dalį automobilių stovėjimo aikštelės. Šalia daugiabučių esanti aikštelė tapo privilegijuota maždaug penkių – šešių automobilių turėtojams, kurie atitvėrė visų plotą ir jį užrakino po spynomis.

„Norėjau pranešti ar tiesiog kreiptis į žmonių sąžinę. Kaune, Krėvės prospekte, prie 20-ojo ir 22-ojo namų per savaitgalį mašinų parkavimo vietose „išdygo“ tvorelė, kuri aikštelę dalina į dvi puses. „Gudrieji“ kaimynai savivaliaudami sukalė du kuolus ir prie jų pririšo trosą su rakinama spyna, kad visada grįžę namo turėtų laisvą vietą parkavimui. Tačiau raktus turi tik keli žmonės, kurie ir darė savo „mini garažą“.

Bet aikštelė yra bendro naudojimo, tad ar galima taip savivaliauti ir valstybinėje žemėje daryti, ką tik norime? Kodėl anksčiau grįžę žmonės neturi teisės pasistatyti savo mašiną kieme prie namų, dėl jų savivalės. Kas būtų jei kiekvienas daugiabučio kieme pasidarytume panašias užtvaras?“, – kalbėjo Ignas.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai susisiekė su Dainavos seniūnijos atstovais ir šie patvirtino, jog tvora yra nelegali. Seniūnas Alvydas Malinauskas tikino, jog tikrai negali kaimynai taip savivaliauti, nes jokio gyventojų prašymo nebuvo gauta. Vyriausiasis specialistas Stasys Zurza sakė, jog jei nėra suformuotas žemės sklypas, niekas negali apsitverti ar rezervuotis vietų, todėl patikrins šį atvejį.

Bus aiškinamas, kas įkalė kuolus ir atitvėrė aikštelę, ar buvo klausta žmonių nuomonė ir pan. Jei pasitvirtins, kad tai nelegalu, surinkta informacija bus perduota Viešosios tvarkos skyriui ir nelegaliai tvoras pasistačiusiems kaimynams grės baudos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA