Skaitytojai: sukčiaujantys romai atrado aukso vietelę | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai: sukčiaujantys romai atrado aukso vietelę

Arcyvo/ R. Tenio nuotr.

Apsimetėliai romai iš miesto centro persikėlė ir į kitą vietą, kur tikėtina, jog užkibs daug kauniečių. Kauniečiai ragina perspėti kitus, ypač vyresnio amžiaus žmones, kad neapsigautų ir neduotų pinigų, renkamų neva kurčiųjų centro įkūrimui.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai tikina, jog sukčiai iš Rumunijos šiuo metu pastebėti Savanorių prospekte, prie buitinių prekių parduotuvės „Topo centro“. Kaunietis Jonas sako, jog apie sukčius jau pranešė policijai. Pareigūnai pažadėjo patikrinti.

Pirmuoju atveju žmonių sutinkama ne tiek ir daug, tačiau skaitytojas Povilas įspėja, jog romai rado dar vieną vietą. Šiandien prie prekybos centro „Savas“ vyksta ūkininkų turgelis, tad daug pensinio amžiaus žmonių ateina čia apsipirkti, tad šioje vietoje nesnaudžia ir pinigus renkantys romai.

„Prie „Savo“ siaučia čigonai ir vėl surinkinėja pinigus. Pavyko vienai moteriai paaiškinti situaciją, tai nebylė iš karto prabilo aprėkdama mane. Bent tris bobas šiandien čia mačiau. Viena iš jų su beveik pilnu lapų lakstė. Buvau ir iškeiktas ir „fakais“ aprodytas, ir spjaudėsi į mano pusę. Šiandien prie „Savo“ – turgus, yra daug pensininkų, tad toms nagloms boboms čia tikra aukso vieta.“, – perspėjo Povilas.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau yra skelbęs tokią romų apgavystės schemą. Svečiai iš Rumunijos apsimeta, jog yra kurtieji bei renka pinigus atidaryti naują kurčiųjų centrą. Paprastai lapuose būna sakiniai sudėlioti nerišlia lietuvių kalba bei prirašytos sumos, kurias neva paaukojo žmonės.

Raginame perspėti artimuosius ir nepakliūti į sukčių pinkles ir neprarasti pinigų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA