Rukloje tarnybą pradeda pusė tūkstančio šauktinių | Kas vyksta Kaune

Rukloje tarnybą pradeda pusė tūkstančio šauktinių

BNS 2015/10/26 09:17
Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Pirmadienį didžiojo kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų batalione Rukloje tarnybą pradės 499 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai.

Jie papildys jau per 1,1 tūkst. šiuo metu savanoriškai tarnaujančių Lietuvos vaikinų ir merginų gretas. Tokiu būdu bus įpusėtas šiemetinis šaukimas į privalomąją karo tarnybą, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Didžioji dalis būsimųjų karių į Vaidoto batalioną atvyks iš Vilniaus regiono. Kiti jaunuoliai – iš Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Marijampolės. Tarp šauktinių – 12 merginų.

Visi 499 šauktiniai nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą atlikti pasirinko būtent Vaidoto batalione. Iš jų 105 pareiškė norą tarnauti pirmumo tvarka iš šių metų šaukiamųjų sąrašo, o 394 tarnybai buvo užsirašę savanoriškai.

„Džiaugiuosi, kad su Vaidoto batalione tarnybą pradėsiančiais jaunuoliais mes būsime įpusėję pakviesti reikiamą karių skaičių privalomajai pradinei karo tarnybai šiais metais atlikti. Itin džiugu, kad visi šie jaunuoliai tarnybą atlikti pareiškė savo noru ir kad mūsų šalyje turime tiek daug neabejingų savo krašto saugumui vaikinų ir merginų, savanoriškai pasiryžusių išmokti ginti savo šalį“, – sakė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Iki metų pabaigos tarnybą įvairiuose Lietuvos kariuomenės vienetuose pradės iš viso 3 tūkst. nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių.

Baigę devynių mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą kariai galės tęsti tarnybą Lietuvos kariuomenėje ir papildys kariuomenės rezervą.

Seimo sprendimu šauktiniai grąžinti atsižvelgus į geopolitinę padėtį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA