Teniso aikštelėje galima laimėti prabangų savaitgalį su svajonių „Lexus“ | Kas vyksta Kaune

Teniso aikštelėje galima laimėti prabangų savaitgalį su svajonių „Lexus“

Organizatorių nuotr.

Gruodžio 1 d. didžiuosiuose Lietuvos miestuose prasideda ketvirtasis teniso mėgėjų vienetų ir dvejetų turnyras. Jau tradiciniu tapusio sporto renginio data sutampa su ypatingu įvykiu – prieš 115 metų mūsų šalyje buvo įrengta pirmoji teniso aikštelė.

[galerija kiek=”4″]

Turnyro organizatoriaus, teniso klubo „Kauno setas“ vadovas Raimondas Maročka džiaugiasi, kad dalyvių skaičius nuolat auga ir šį sezoną turnyro etapai vyks jau visuose didžiuosiuose miestuose: „Prisijungti prie gausaus būrio teniso mėgėjų skatina daugybė patogių aikštelių, naujos pažintys, prasmingai praleistas laikas, azartas, vertingi prizai. Šiemet turnyro prizininkai turės galimybę visą savaitgalį pasidžiaugti naujuoju „Lexus“ automobiliu“.

„Lexus Kaunas“ vadovas Vytautas Naujalis priduria: „Mus žavi šio sporto filosofija, todėl nutarėme prisidėti prie turnyro. Esu įsitikinęs, kad ne tik mes, kauniečiai, bet ir kitų Lietuvos miestų teniso žaidėjai nekantriai laukia turnyro kovų, kuriose žaidėjai pademonstruos meistriškumą, įvertins savo galimybes. Teniso žaidėjams trūksta kokybiškų turnyrų, todėl labai džiaugiuosi, kad Kaune atsirado iniciatyvių, aktyvių žmonių, vienijančių šio smagaus sporto mėgėjus.“

Iki lapkričio 15 dienos organizatoriai kviečia registruotis visus teniso mėgėjus į turnyrą „LEXUS teniso taurė 2016“. Čia dalyviai, įvertinant žaidimo patirtį, bus skirstomi į 3 grupes – žaidžiantys iki 2 metų, 2–5 metus bei 5 metus ir daugiau. Registracijos anketą rasite kaunosetas.lt internetinėje svetainėje.

kaunosetas

„Neseniai pasibaigusiame trečiajame turnyre dalyvavo daugiau nei 300 teniso aistruolių. Pirmiausia buvo išaiškinti kiekvieno miesto stipriausi sportininkai, kurie tarpusavyje susigrūmė finale“, – sakė R. Maročka.

Anot jo, anksčiau buvęs išskirtinai dvarų aristokratijos pramoga, dabar tenisas aikštelėse vienija visus, kam patinka sportas, azartas, gera nuotaika. Šiais metais teniso mėgėjų žiemos turnyras sutampa su įdomia data – sukanka 115 metų, kai Lietuvoje, romantiškame Astravo dvare grafo Tiškevičiaus pageidavimu, buvo įrengta pirmoji mūsų šalyje asfaltuota teniso aikštelė, kurioje savo eleganciją ir grakštumą demonstravo ponios ir ponai, pakilę nuo kortų stalelių, palikę keptus paršiukus, portveino taures ir baltas pirštines…

Ar žinojote, kad iki XV amžiaus tenisas buvo žaidžiamas be rakečių – tiesiog delnu, kurį dengė odinė pirštinė? Raketę, kaip pasakoja šio įtraukiančio sporto legenda, pirmąsyk ėmė naudoti jauna moteris Margo, neva ji su rakete, aptraukta pergamentu, atkeliavo į Paryžių ir jį užkariavo – užkariavo savo unikalia technika, nes sugebėjo itin profesionaliai atmušinėti kamuoliukus.

Tuo metu buvo net neįmanoma susapnuoti, kad šitas sportas, kuriam reikėjo ir papildomos įrangos, ir sporto aikštynų, kada nors pasieks Lietuvą. Tačiau tai nutiko. Į dar labai tamsią tiesiogine to žodžio prasme Lietuvą tenisas atkeliavo praėjus aštuoneriems metams po pirmos elektros lemputės įžiebimo Rietavo bažnyčioje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA