Rotušėje neliks du dešimtmečius dirbusio fotografo | Kas vyksta Kaune

Rotušėje neliks du dešimtmečius dirbusio fotografo

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Du dešimtmečius Kauno rotušėje besidarbavęs verslininkas Viktoras Vėberis spiriamas lauk, mat miesto valdžia pritarė patalpas perleisti miesto muziejui. Tai reiškia, jog neliks vestuvininkus įamžinančio fotografo bei kalėdiniu laikotarpiu įsikuriančio Kalėdų senelio. Pats verslininkas neketina taip lengvai išeiti.

Antradienį Kauno politikai pritarė prieš laiką nutraukti sutarti su V. Vėberio individualia įmone. Sutartis galiojo dar 2,5 metų, tačiau fotografui ir jo darbuotojams teks išsikelti iki gruodžio mėnesio.

„Mūsų tikslas yra atverti rotušę lankytojams. Miesto muziejui reikalingos patalpos, tad nuspręsta jį įkelti į pagrindinę miesto vietą“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo vicemeras Simonas Kairys.

Politikai pusbalsiu kalba, jog sutartis jau seniai turėjo būti nepratęsta, nes V. Vėberis Kauno rotušėje buvo įsitaisęs be jokio konkurso nuo 1992-ųjų metų. Be to, dažnai sklido kalbos, jog V. Vėberio įmonės atstovai priverčia jaunuosius ar tėvelius, atėjusius su vaikais pasižiūrėti Kalėdų senelio, pirkti nuotraukas, tačiau verslininkas tokias kalbas neigia. Jis įsitikinęs, jog kaip tik jo veikla tapo neatsiejama Kauno dalimi, tad neketina lengvai pasiduoti.

„Pagal sutartį turėjau prieš du mėnesius gauti įspėjamąjį raštą, bet nieko negavau. Čia juk teisinė, moralinė valstybė. Įsivaizduokite, jog staigiai nutraukus veiklą, aštuoni žmonės turės eiti į gatvę, o kur dar padėti įrangą. Kaip galima turėti kitas patalpas, jei viskas kurta rotušėje?“, – tarybos sprendimu piktinosi V. Vėberis.

Verslininkas tikina, jog rotušėje turėjo istorinį įdirbį: įamžino ne tik Kauno jaunuosius, bet ir svarbiausias miesto šventes, taip pat yra sukūręs istorinių monetų, tad taryba turėjo ir jo nuomonės išklausyti, o ne priimti sprendimą be jo.

Tikimasi, jog Kauno rotušėje dar šį gruodį pradės veikti miesto muziejus, kuris perkeltas iš M. Valančiaus gatvės. Taip pat istorinė miesto vieta bus atverta visiems lankytojams. Planuojama leisti turistus užlipti ir į patį rotušės bokštą. Civilinės metrikacijos skyrius rotušėje veiks ir toliau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA