Siūloma A.Brazausko hidroelektrinę pavesti saugoti VST | Kas vyksta Kaune

Siūloma A.Brazausko hidroelektrinę pavesti saugoti VST

BNS 2015/10/19 10:06
R.Tenio nuotr.

Vyriausybė pirmadienį turėtų patvirtinti svarbių objektų, tokių kaip Seimo viešbutis, Kauno Algirdo Brazausko hidroelektrinė ir Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė, apsaugos pakeitimus.

Pagal nutarimo projektą, dalį pasikeitimų numatoma įgyvendinti vėliau nei iš pradžių siūlė Vidaus reikalų ministerija. Pavyzdžiui, A. Brazausko hidroelektrinę ir Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę, kurias dabar saugo saugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnyba turėtų pradėti saugoti nuo 2016 metų liepos, o ne nuo šių metų lapkričio.

Anot VRM, siūlymas Kauno hidroelektrinę ir Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę pavesti saugoti Viešojo saugumo tarnybai suformuluotas atsižvelgiant pernai Kruonio hidroakumuliacinėje elektrinėje vykusių elektrinės užgrobimo plano testavimo pratybų išvadas dėl nepakankamos elektrinės apsaugos. Pažymima, kad „abi elektrinės visapusiškai susijusios, o Kauno hidroelektrinės užtvankos pažeidimas padarytų didelę žalą aplinkinių rajonų gyventojams ir aplinkai“.

Principinį sprendimą dėl to, kas turi saugoti svarbius objektus, ministrų kabinetas priėmė prieš porą savaičių.

Seimo viešbutį, kuriame gyvena būsto sostinėje neturintys parlamentarai, iš policijos nuo 2016 metų liepos turėtų perimti saugoti Vadovybės apsaugos departamentas.

Užsienio reikalų ministeriją taip pat numatoma išbraukti iš policijos saugomų objektų sąrašo – ji nuo kitų metų liepos bus perduodama saugoti Viešojo saugumo tarnybai.

Nuo kitų metų vidurio VRM valdymo srities įstaigos, planuojama, nebesaugos geležinkelio tunelio ir geležinkelio tilto per Nemuną Kaune, geležinkelio tilto per Dubysą Raseinių rajone, Lyduvėnuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA