LESTO modernizuoja elektros tinklą sodų bendrijose | Kas vyksta Kaune

LESTO modernizuoja elektros tinklą sodų bendrijose

Organizatorių nuotr.

Elektros skirstymo bendrovė LESTO baigė tinklo modernizavimo projektą 96-iose sodų bendrijose. Per trejus metus bendrovė sodų bendrijose atnaujino nusidėvėjusią ir prastos būklės tinklo infrastruktūrą. Modernus elektros skirstymo tinklas sodų gyventojams užtikrins patikimesnį ir kokybiškesnį elektros tiekimą ir skirstymą. Projekto naudą pajus apie 10 tūkst. bendrovės klientų.

Daugiausia sodų bendrijų pertvarkyta Šiaulių ir Vilniaus regionuose – po 22 sodų bendrijas. Kauno regione – 16, Klaipėdos – 12, Utenos – 11, Panevėžio – 8 ir Alytaus – 5 sodų bendrijos. Bendra projekto vertė siekia 6,5 mln. eurų, iš jų 2,6 mln. eurų skirta iš Europos Sąjungos (ES) fondų.

Pasak LESTO generalinio direktoriaus Aido Ignatavičiaus, dėl pastaraisiais metais įvykusių socialinių ir ekonominių pokyčių pasikeitė užmiesčiuose gyvenančių elektros energijos vartotojų profilis.

„Anksčiau didžiausias elektros energijos poreikis soduose buvo tik šiltuoju metų laiku, o klientų poreikiai buvo minimalūs. Tačiau per pastaruosius metus kai kurios sodų bendrijos transformavosi į individualių namų kvartalus, kuriems būtinas nepertraukiamas ir kokybiškas elektros energijos tiekimas 365 dienas per metus. Modernizavę tinklą šiose 96-iose sodų bendrijose mes galėsime išpildyti naujakurių poreikius bei garantuoti patikimesnį elektros energijos tiekimą ir reikiamą įtampos kokybę“, – sakė LESTO generalinis direktorius Aidas Ignatavičius.

Daugelis elektros tinklo įrenginių šiose sodų bendrijose buvo įrengti prieš 30–40 metų. Projekto metu susidėvėjusios ir mažo pralaidumo oro linijos pakeistos šiuolaikiškus standartus atitinkančiomis kabelių linijomis.

Bendras naujai nutiestų linijų ilgis siekia 436 kilometrų – iš jų paklota 419 kilometrų požeminių kabelių linijų ir nutiesta 17 kilometrų naujų oro kabelių linijų. Požeminės kabelių linijos, yra atsparesnės nepalankioms oro sąlygoms, užtikrina didesnį saugumą, bei mažina vizualinę kraštovaizdžio taršą.

Projekto metu rekonstruota 26 transformatorinių, pastatyta 31 nauja transformatorinė, sumontuoti 55 nauji galios transformatoriai. Modernios transformatorinės užtikrins didesnį patikimumą, o mažesnės jų priežiūros ir remonto darbų sąnaudos didins bendrovės veiklos efektyvumą. Sodų bendrijų objektuose taip pat sumontuoti šiuolaikiški elektros skaitikliai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA