BPC naujienos: planuoja kelti atlyginimus operatoriams bei blokuoti piktybinius skambintojus | Kas vyksta Kaune

BPC naujienos: planuoja kelti atlyginimus operatoriams bei blokuoti piktybinius skambintojus

BNS 2015/10/15 21:20
Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Pastarosiomis dienomis Bendrasis pagalbos centras sulaukia itin daug dėmesio, kurio akiratyje – ne tik tragiškai pasibaigusi avarija Kauno rajone, bet ir dirbančių operatorių darbo sąlygos ir piktybiniai skambintojai, kurie trukdo prisiskambinti kitiems, kam pagalbos iš tikrųjų reikia.

Skelbiama, kad BPC operatorių algas tikimasi pakelti kitų metų viduryje, viliamasi, jog tai padės pritraukti į centrą trūkstamus darbuotojus.

„Manau, kad 800 – 900 eurų kažkur nuo rugpjūčio 1 dienos priklausomai nuo stažo tarnyboje turėtų pasiekti“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis.

BPC viršininkas Audrius Čiuplys žurnalistams ketvirtadienį sakė, kad tarnybai šiuo metu trūksta apie pusės šimto operatorių. Anot jo, dabar pradedantis nestatutinis operatorius gauna apie 410 eurų mėnesinę algą, statutinis – maždaug 450 eurų algą.

„Jeigu žmogus statutinis, kuris turi 15-20 metų stažą, tai kai kurių atlyginimai siekia ir 800 eurų“, – teigė jis, tačiau pažymėjo, kad dabar svarbiausia pritraukti naujus žmones, kuriems didesnių pinigų mokėti negalima.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) perėmė tarnybinį tyrimą dėl BPC operatoriaus reagavimo į pranešimą apie galbūt girtą vairuotoją, kuris sukėlė avariją ir žuvo.

Piktybiniai skambintojai bus blokuojami

BPC viršininkas Audrius Čiuplys ketvirtadienį žurnalistams sakė, kad tokie asmenys, kurie be tikslo skambina numeriu 112 iš karto kelis ar keliolika kartu, gali būti pamokyti.

„Mes kol kas labai aktyviai to neįgyvendiname, turime truputėlį pasiruošti ir teisiškai, bet galiu pasakyti labai paprastai – tie, kurie tikrai piktybiniai, ir matome, kad skambina labai įkyriai tam tikrą laiko tarpą, mes juos blokuosime apskritai, ir bus kaip toje pasakoje apie piemenį, kuris šaukė „vilkas, vilkas“, o devintą kartą iš tikrųjų atėjo vilkas. Nenorėčiau, kad taip atsitiktų, tai mes tą įspėjimą duosime visuomenei, kad tokie skambintojai bus užblokuojami valandai, dviem ar panašiai“, – sakė A.Čiuplys.

Anot jo, netikslingi skambučiai sudaro 60-70 proc. visų BPC priimamų skambučių. Tai riboja galimybes su pagalbos centru susisiekti tiems, kuriems to tiktai reikia.

„Problema yra ta, kad dažniausiai yra skambinama be SIM kortelės arba su išankstinio mokėjimo kortele. Tie, kurie turi normalų abonentą, truputį atsakingiau į tai žiūri“, – apie ribotas galimybės prieš tokius asmenis imtis poveikio priemonių kalbėjo A.Čiuplys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA