Kelių policijos vadas apie avariją Lapių kelyje: pranešimą iš BPC gavome po įvykio | Kas vyksta Kaune

Kelių policijos vadas apie avariją Lapių kelyje: pranešimą iš BPC gavome po įvykio

R. Tenio nuotr.

Kauno kelių policijos vadas pakomentavo vakarykštę avariją, kuomet žuvo vienas žmogus. Kol kas nėra gauta duomenų, ar vairuotojas buvo neblaivus. Tačiau policija patvirtino, jog iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas jau apie įvykusią avariją, o ne apie chuliganišką vairavimą.



Portalas „Kas vyksta Kaune“ vakar skelbė apie įvykusią avariją važiuojant nuo Lapių link Kauno. Vairuotojas blaškėsi po kelią ir galiausiai išvažiavo į priešpriešinę juostą ir rėžėsi į sunkvežimį. Medikams „Mercedes” vairuotojo nepavyko atgaivinti ir pripažinta jo mirtis.

Ypač daug diskusijų sukėlė internete pasirodęs vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota avarijos kaltininko paskutinė kelionė. Vaizdo įraše girdėti, kaip paskui važiuojantys asmenys skambina bendruoju pagalbos telefonu ir bando pranešti apie neadekvačiai kelyje besielgiantį vairuotoją. Asmenys viską nori pranešti tiesiai kelių policijai, tačiau situaciją tenka aiškinti 112 atsiliepusiems operatoriams.

Po įrašo kilo klausimas, kuriuo metu buvo pranešta policijai: ar dar kol važiavo paskui, ar jau po avarijos. Kauno kelių policijos vadas Danas Česnauskas pasitikrino informaciją ir patvirtino, jog iš Bendrojo pagalbos centro pranešimas buvo gautas jau po avarijos, tačiau patruliuojantys pareigūnai jau važiavo tuo keliu.

„Patruliuojantys pareigūnai nežinodami važiavo ta linkme. Galėjo būti, kad jie būtų priešpriešomis prasilenkę, nes buvo tame pačiame kelyje, tačiau pranešta apie avariją. Informaciją policija gavo 14.47 val. per minutę buvo informacija apdorota ir pasiųstas artimiausias ekipažas, kuris įvykio vietoje buvo per tris minutes“, – komentavo D. Česnauskas.

[susije_video kurie=””]

Kelių policijos vadas ko kas negali patvirtinti, ar lengvojo automobilio vairuotojas buvo blaivus, nes dar negauti kraujo ir šlapimo tyrimų rezultatai.

Atstovas tikina, jog pranešimai apie Kelių eismo taisyklių nesilaikančius vairuotojus yra gaunami kasdien. Per savaitę būna 2-3 vairuotojai, kurie neblaivūs. Pats D. Česknauskas tikina, jog žmonės, pastebėję keistai važiuojančius asmenis, vis tiek turėtų pirmiausia pranešti bendruoju telefonu 112, nes jiems po to yra perduodama informacija. Žinoma, reikia nusakyti tikslias koordinates, link kur juda automobilis. Patiems stabdyti tokius vairuotojus nerekomenduojama. Tuo tarpu policijos pareigūnai stabdo įprastomis priemonėmis: garsiniais signalais, švyturėliais ir pan.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA