Pjaunami medžiai piktina gyventojus: ruošiamasi naujoms statyboms? | Kas vyksta Kaune

Pjaunami medžiai piktina gyventojus: ruošiamasi naujoms statyboms?

R. Tenio nuotr.

Aleksote gyvenantys žmonės piktinasi, jog vienoje vietoje atsirado aptverta zona, kurioje naikinamas parkelis. Žmonės nesupranta, kam užkliuvo šis medžių plotas ir įtaria, jog vieta ruošiama naujoms statyboms.

Visai prieš „Maxima Bazę“, Aleksote medžiai krenta kaip rudeniniai lapai. Nemažas plotas augalų jau išnaikinta, tačiau greičiausiai kris dar ne vienas, mat aptvertoje teritorijoje dar likę medžių. Žmonės įtaria, jog šioje vietoje gali prasidėti statybos.

„Su žmona svarstėme, kodėl čia viskas daroma. Mums naujo prekybos centro nereikia, nes kitoje pusėje turime grandiozinį metalinį statinį. Šis prekybos centras ir taip pritraukia daug žmonių, tad kito tikrai nereikia. O jei parkelis kažkam tiesiog užkliuvo, vadinasi turime supuvusią sistemą ir augmeniją galime naikinti bet kur ir bet kada“, – komentavo Aleksote gyvenantis Aleksandras.

„Na gal parkeliu ir nepavadinsi šios vietos, tačiau medžiai man netrukdė. Praeidavau pro žalią lopinėlį, vis gražiau, o dabar užtvėrė viską nupjovė. Tiesiog gaila“, – sakė kaunietė Gražina.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai pasidomėjo, ar medžiai Mauručių gatvėje kertami teisėtai. Pasirodo, žmonės neklydo ir vieta ruošiama naujoms statyboms. Kauno savivaldybės Statybų leidimų skyriaus vedėja Natalija Danielėnė Tsebriy patvirtino, jog šioje vietoje išduotas leidimas pradėti statybas. Šiuo metu projektas yra tikslinamas, tačiau greitu metu turėtų prasidėti autocentro statymo darbai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA