Anonimiškų SIM kortelių registravimas įstrigo | Kas vyksta Kaune

Anonimiškų SIM kortelių registravimas įstrigo

BNS 2015/10/10 15:23
Asociatyvi nuotr. / Archyvo nuotr.

Prekybos išankstinėmis mokėjimo SIM kortelėmis apribojimus buvo planuota įtvirtinti nuo liepos 1 dienos. Sugriežtinus tvarką, nebebus galima anonimiškai nusipirkti išankstinio mokėjimo SIM kortelių bet kurioje prekybos vietoje – visos jos turės būti registruotos. Tačiau Elektroninių ryšių įstatymo pataisų projektas įstrigo jį rengiančioje Vidaus reikalų ministerijoje, rašo „Lietuvos žinios“.

Vidaus reikalų ministro patarėjas Tomas Beržinskas tegė, kad šio įstatymo pataisų projektas tebederinamas „dėl objektyvių priežasčių“, tačiau netrukus jį planuojama pateikti Teisingumo ministerijai. Jis sakė, kad projekto derinimas užtruko gavus Ūkio ministerijos, Ryšių reguliavimo tarnybos ir kitų institucijų pastabas – esą tenka jį taisyti pagal pastabas ir vėl derinti.

Valdžia registruoti išankstinio mokėjimo SIM korteles siekia, nes būtent jomis naudodamiesi sukčiai padaro daugiausiai nusikaltimų. Be to, jie dažnai jas keičia, taip apsunkindami teisėsaugos darbą.

Mobiliojo ryšio bendrovės iš esmės sutinka su nauju siūlymų, tačiau teigia, kad tam reikia laiko, be to, kortelių registravimas joms kainuos papildomai. „Tele2“ skaičiavimai tai bendrovei kainuos iki 10 mln. eurų, nes reikės ne tik registruoti korteles, bet ir vykdyti informavimo kampaniją. „Bitė Lietuva“ skaičiuoja, kad jai prireiks nuo 300 iki 600 tūkst. eurų, o „Omnitel“ – 1,8 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA