Kaune siūloma atsisakyti rinkliavos už šunų ir kačių laikymą daugiabučiuose | Kas vyksta Kaune

Kaune siūloma atsisakyti rinkliavos už šunų ir kačių laikymą daugiabučiuose

BNS 2015/10/10 09:02
Asociatyvinė/ R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybė svarsto atsisakyti rinkliavos už šunų ir kačių laikymą daugiabučiuose.

Kaip rašoma savivaldybės tarybos sprendimo projekte, priėmus šį sprendimą sumažėtų mokesčių našta gyventojams, be to, tikimasi, jog tai paskatintų kauniečius registruoti savo augintinius.

„Esant didesniam skaičiui suženklintų gyvūnų, padidės tikimybė į prieglaudą patekusį gyvūną grąžinti jo savininkui, kuris įstatymiškai yra įpareigotas savo lėšomis atlyginti gyvūnų globos organizacijos patirtas išlaidas, susijusias su gyvūno gaudymu ir išlaikymu“, – rašoma sprendimo projekte.

Iniciatorių teigimu, tai padėtų lengviau surasti pavojų kitiems sukėlusio gyvūno savininką ir jį nubausti.

Skaičiuojama, kad atsisakius rinkliavos, savivaldybės biudžetas netektų apie 10 tūkst. eurų pajamų per metus. Gyventojai, sumokėję rinkliavą už būsimus mėnesius, galėtų kreiptis į Valstybinę mokesčių inspekciją ir prašyti permoką grąžinti.

Jeigu taryba sprendimui pritars, jis įsigalios nuo lapkričio 1 dienos.

Rugsėjo pabaigoje tokį sprendimą priėmė ir Vilniaus miesto savivaldybė, atleidusi gyventojus nuo rinkliavos už augintinius nuo sausio 1 dienos.

Šunų ir kačių registravimu gyvūnų augintinių registre nuo sausio 1 dienos rūpinsis Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, kuri organizuos ne tik kačių ir šunų, bet ir šeškų bei kitų gyvūnų augintinių registravimą ir ženklinimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA