Pavogtas kelio ženklas: vairuotojų klaidinimas ir jau įvykusi avarija | Kas vyksta Kaune

Pavogtas kelio ženklas: vairuotojų klaidinimas ir jau įvykusi avarija

R. Tenio nuotr.

Kauniečiai pastebėjo, jog vienoje Kauno gatvėje dingo labai svarbus ženklas, žymintis, jog vairuotojas važiuoja šalutiniu keliu ir turi praleisti pagrindiniu keliu važiuojančias transporto priemones. Pažadėta ženklą atstatyti artimiausiu metu.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ rugsėjo pabaigoje skelbė apie avariją Vydūno alėjoje. Tuomet vairuotojas važiavo iš Gėlių rato gatvės ir nepraleido Vydūno alėja atvažiuojančio automobilio. Avarijos metu žmonės nenukentėjo, tačiau žmonės iškart pasmerkė iš Gėlių rato sukusį vairuotoją, kad šis nežino Kelių eismo taisyklių.

Visgi, jei žmogus nėra vietinis, jis vadovaujasi pastatytais kelio ženklais, o ką daryti jei jų nėra? Tikėtina, jog vairuotojas manė, jog jis važiuoja pagrindiniu keliu ir pirmumas priklauso jam, todėl ir įvyko nelaimė.

Ir ne šis vienas vairuotojas galėjo būti suklaidintas to, jog Gėlių rato gatvėje jau kuris laikas dingęs šalutinį kelią žymintis ženklas. Kauniečiai pastebi, jog „apverstu trikampiu“ vadinamas ženklas dingo su visu stulpu. Vietiniai vairuotojai iš Gėlių rato gatvės į Vydūno alėją važiuoja iš atminties t.y., žino, kad ne jiems yra pirmumas, tačiau kiti vairuotojai lengvai gali sukelti eismo įvykį.

Penktadienį portalas „Kas vyksta Kaune“ informavo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus atstovus apie šią problemą. Jie patikino, jog šioje miesto vietoje eismo tvarka tikrai nebuvo pakeista, tad ir toliau išlieka, jo Gėlių rato gatvė yra šalutinė. Specialistai prižadėjo naują ženklą pastatyti kaip įmanoma greičiau.

„Pažiūrėsime, jei turime atliekamą ženklą, pastatysime dar šiandien. Jei sandėliuose nėra, tai padarysime pirmadienį“, – sakė skyriaus pavaduotojas Gintautas Degutis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA