P. Mačiulis: buvusio mero „neįpakuota dovanėlė“, kurios nelinkėčiau niekam | Kas vyksta Kaune

P. Mačiulis: buvusio mero „neįpakuota dovanėlė“, kurios nelinkėčiau niekam

Archyvo nuotr.

700 tūkst. eurų neapmokėta sąskaita už prieš pat rinkimus atnaujintą Karaliaus Mindaugo prospektą ir Tunelio gatvę, 7,3 mln. eurų neapmokėta sąskaita už pernai atliktus Panemunės tilto statybos darbus. Daugiau nei 15 mln. eurų savivaldybės įsiskolinimai savo pačios įmonėms. Ir visa tai buvęs meras vadina mums palikta, tik „neįpakuota dovanėle“.

Po rinkimų Kauno miesto savivaldybėje surinkome savo srities profesionalų komandą, sunkiai dirbame ir nesigręžiojame atgal. Stengiamės nereaguoti į buvusio mero skleidžiamų blėnius, kad jis neva mums paliko aukso puodą, iš kurio rankomis semiame pinigus ir už juos tvarkome per tiek metų apleistą ir apgriuvusį miestą.

Tačiau kantrybės taurę perpildė buvusio mero pasakyta frazė apie Panemunės tiltą: „Tikrai palikome dovanėlę dabartiniams Miesto vadovams, tik neįpakuotą ir neperrištą atidarymo juostele“. Ar buvęs meras pamiršo, kad būtent mums paliko užduotį surasti tilto užbaigimui trūkstamus milijonus?

Leiskite man trumpai pasidalinti tuo, ką apie šiuos reikalus kalba kauniečiai. Tilto sugriovimą naujo statyboms neturint pinigų savotiškoje tremtyje pastaruosius trejus metus gyvenantys tūkstančiai kauniečių vadina cinizmu.

Neplanuotą dviejų didelių gatvių remontą prieš pat rinkimus neturint tam pinigų žmonės vadina avantiūrizmu.

Nesugebėjimas laiku pasiruošti Panemunės tiltą pratęsiančios Tilto gatvės praplatinimui kauniečių vadinamas neūkiškumu. Priminsiu, kad laiku nerekonstravus dviejų eismo juostų Tilto gatvės, A. Juozapavičiaus prospektu ir Panemunės tiltu keturiomis eismo juostomis atvažiuojantys vairuotojai būtų patekę į spąstus. Beje, buvusiam merui primygtinai siūlau neklaidinti žmonių ir pasidomėti, kuo skiriasi techninis projektas nuo priešprojektinių pasiūlymų, kuriuos mes radome.

„Tai dar viena neįpakuota dovanėlė jums“,- tikriausiai tokius buvusios mero žodžius girdėsime baigdami Laisvės alėjos rekonstrukciją. Verta priminti, kad šią „dovanėlę“ buvusi valdžia prieš pat rinkimus taip pat pradėjo nesuplanavusi, kaip apmokės sąskaitas už visą rekonstrukciją.

Laimei, buvęs meras nespėjo prieš pat rinkimus pradėti Raudondvario plento tvarkymo, kuriam norėjo išleisti sunkiai suvokiamą sumą – iki 35 mln. eurų. Nes jeigu būtų pradėjęs, tai nuo tokios „dovanėlės“ miestas būtų visai uždusęs.

Povilas Mačiulis
Kauno vicemeras, kuruojantis miesto ūkį ir infrastruktūrą

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA