Senjorai degustavo VDU Kauno botanikos sodo derlių | Kas vyksta Kaune

Senjorai degustavo VDU Kauno botanikos sodo derlių

Organizatorių nuotr.

Saulėtą spalio 8-osios dieną Kauno senjorai būriavosi VDU Kauno botanikos sode. Čia jiems vyko nemokama interaktyvi ekskursija – susirinkusieji ne tik sužinojo įdomių istorijos faktų, pamatė retus ir ypatingų savybių turinčius augalus, bet ir uostė ir net ragavo sode užaugusias uogas bei vaisius.

[galerija kiek=””]

„Nors labai myliu gamtą, į Botanikos sodą atvykstu per retai. O čia juk taip gražu! Todėl labai džiaugiuosi, kad buvo surengta ši be galo įdomi ekskursija“, – sakė Loreta Borisovaitė. Ir kiti susirinkusieji aikčiojo ragaudami gausybę vitamino C turinčias sedulos uogas, uostydami karamele kvepiančius japoninio puošmedžio lapus, iš rankų į rankas leisdami sodo oranžerijoje užaugintos papajos vaisių.

„Labai džiaugiuosi, kad šį gražų senjorų mėnesį atvykome čia, į jau tradicinę išvyką į Botanikos sodą. Mes pasidžiaugėme nuostabiomis rudens spalvomis, įstabiu gamtos grožiu, vienas kitu“, – sakė renginio organizatorė, Kauno miesto senjorų tarybos narė, Naugardiškių bendruomenės atstovė Antanina Skaudžiuvienė. Apie iniciatyvą sužinojusi ir čia kartu su Dainavos dienos centro senjorais atvykusi Kauno miesto socialinių paslaugų centro ergoterapeutė Vida Baranauskaitė džiaugėsi galėdama praskaidrinti centre besilankančiųjų kasdienybę – parodyti biblinius, apipintus legendomis augalus, pasidžiaugti plačia spalvų gama.

Senjorams apie įdomiąsias sodo kerteles pasakojusi ekskursijų vadovė Edita Braun atskleidė ne vieną įdomią, susirinkusiesiems iki šiol nežinomą detalę. Didžioji dalis nežinojo, kad dvaro rūmuose gyvenęs grafas Juzefas Godlevskio unikaliai įsiamžino – sodo tvenkiniai yra iškasti pagal grafo inicialų formą. Susirinkusieji aplankė naują įspūdingą vietą, kurioje auga mamutmedis, kurio storas kamienas ateityje primins mamuto koją. Keliaudami į oranžeriją senjorai pasigrožėjo kuriamu rožynu – jame puikuojasi ir retų, istorinių veislių atstovės, pavyzdžiui, atvežtos XII a. į Persiją vykusių kryžiuočių. Tikrasis rožyno grožis atsiskleis dar po kelerių metų – tuomet šimtai jau sustiprėjusių rožių žavės tiek sodo lankytojus, tiek kolekcininkus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA